Regres za 121 zaposlenika rovinjske bolnice

Uskoro bi trebala biti završena obnova odjela fizikalne terapije
Uskoro bi trebala biti završena obnova odjela fizikalne terapije

Za razliku od mnogih bolnica u zemlji Bolnica za ortopediju i rehabilitaciju "Prim. dr. Martin Horvat" u Rovinju bilježi pozitivne poslovne rezultate. Ravnatelj dr. sc. Marinko Rade, štoviše, očekuje rekordnu godinu što se tiče financijskih rezultata pa najavljuje isplatu regresa svim zaposlenicima u iznosu od 1.250 kuna. Naknada za godišnji odmor isplatit će se uz plaću za lipanj.

- Cilj nam je poboljšanje poslovanja i ostvarenje svih planiranih financijskih pokazatelja, ali i iskazati zahvalnost svim zaposlenicima koji su tome pridonijeli, kaže Rade. Za isplatu regresa bolnica je iz vlastitih sredstava odnosno iz svog tekućeg proračuna izdvojila ukupno 127.500 kuna, a ravnatelj naglašava da im to dopušta stabilnost poslovanja.

- U prvih šest mjeseci ove godine ostvarili smo bolji financijski rezultat nego lani za 950 tisuća kuna, a u usporedbi s prvom polovinom 2014. godine u plusu smo za čak 1,85 milijuna kuna. S tim da je bolnica u obje godine zaključila poslovanje s pozitivnim rezultatom, a ova 2016. bi nam mogla zaista biti rekordna, navodi Rade.

Kaže da su im kapaciteti, svih 220 postelja, maksimalno popunjeni, da imaju brojne predbilježbe pacijenata i pune liste čekanja. ?Sve to se uspjelo postići novom sistematizacijom na čemu su Udruga poslodavaca u zdravstvu i uprava bolnice radili godinu i pol dana, a koja omogućava bolju iskoristivost ljudskih resursa i efikasniju zdravstvenu zaštitu za naše pacijente, uz racionalno i plansko poslovanje?, tumači ravnatelj.

Dio dobiti investira se i u obnovu bolnice. Uskoro bi trebala biti završena obnova odjela fizikalne terapije, a potom su na redu prijemni ured te čitavo prizemlje gdje su smještene liječničke specijalističke ambulante. Značajna obnova odjela za domaće pacijente trebala bi početi u listopadu. Bolnica ima 121 zaposlenika, a kako najavljuje ravnatelj Rade, uz razvoj planiraju se dodatna zapošljavanja, posebno medicinskog kadra. (D. PALIBRK)

 

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter