Regionalni derbi prepun Zagrepčana

Petar Franjić (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)
Petar Franjić (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)

Subotnji poraz od Zadra i dalje lebdi nad "Drosinom". Svaki razgovor još počinje i završava tim nesretnim porazom koji je u Istri 1961 izbrisao dvije vrlo važne stvari.

Kao spužvom obrisana nestala je dobra atmosfera stvorena dosadašnjim uspješnim nastupima "zeleno-žutih", kao i sjajan odnos s tribinama. Aplauzi i bodrenje stizali su i nakon poraza, kao u susretu s Lokomotivom, a posebno nakon sjajne pobjede nad Hajdukom.

U tim su susretima navijači prvenstveno prepoznali nastup na gornjoj granici mogućnosti "orkestra" Igora Pamića i to adekvatno nagradili. Protiv Zadra nisu bili zadovoljni ni prezentacijom ni borbenošću, na koncu ni rezultatom. Istina je da su pulski igrači imali brojne olakotne okolnosti, onaj poništeni gol pogotovo, jer izmijenio bi kompletan tijek susreta, ali činjenica je da su djelovali sporo, nepovezano, gotovo bezvoljno, bez obzira na to što su dominirali od prve pa gotovo do posljednje sekunde susreta.

- Bila je to zaista čudna utakmica, u kojoj smo držali suparnika u njihovom kaznenom prostoru punih 89 minuta i izgubili. Do tog su trenutka imali nula udaraca na naš gol, rekao je Petar Franjić, koji je u tom susretu zaigrao u napadu uz Križmana, istaknuvši se sjajnom asistencijom za Batarela u prvom poluvremenu.

Nova momčad "zeleno-žutih" mora stasati iz utakmice u utakmicu. Ipak, za pravu atmosferu u sljedećem susretu na "Drosini" ne treba se bojati - idući je gost europska i goropadna Rijeka, jedini prvoligaš bez poraza nakon devet odigranih kola.

Zanimljivost ovog susreta bit će i u tome da će se, valjda prvi put u povijesti, u istarsko-primorskom derbiju govoriti kajkavski. Na travnjaku će glavnina igrača biti iz Zagreba. U pulskim ih je redovima šest rođenih u glavnom gradu - Franjić, Grof, Horvat, Petrak, Havojić i Babić. S obzirom da danas u Rijeci igra "pola Dinama", bit će Zagrepčani u nedjelju u većini na travnjaku. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter