Regimenta tvrdi da je autor Akcijskog plana Barbika

(D. Urukalović/PIXSELL)
(D. Urukalović/PIXSELL)

Udruga Regimenta - Centar za suočavanje Jugoslavena s prošlošću tvrdi da je autor "Akcijskog plana Barbika", a njime su, kako navode u pismu poslanom portalu Narod.hr, htjeli "otvorili oči" narodu u Hrvatskoj o njihovim političarima.

U pismu koje potpisuje predsjednik Regimente Tomislav Stockinger navodi se da je "Akcijski plan Barbika" namjerno napisan "sirovo", bez "dubine" i intelektualne širine. "Naime, dokument koji smo 'pustili' u javnost toliko je providan, da bi svaki imalo 'normalan' čovjek, a kamoli ne političar u rangu predsjednika države ili predsjednika najveće oporbene stranke, nakon što je 'dokument' dobio u ruke, isti trebao uz osmijeh ili istog trenutka baciti u koš ili to učiniti nakon što ga najprije, kao dobar 'vic', pokaže najbližim prijateljima i suradnicima, kako bi se svi mogli malo nasmijati.

Međutim, prašine koju su podigli predsjednik države i njegovi krugovi te njemu bliska stranka, ali i najvažnija oporbena stranka te svekolika hrvatska medijska scena, ne bi se postidjela niti npr. američka, sovjetska i svjetska javnost prilikom eskalacije tzv. 'Kubanske raketne krize'! Sve su maske pale! Njihova, malo je reći panična, reakcija na nešto što može izraditi svatko imalo pismen, s malo boljim smislom za humor, najbolji je dokaz o tome koliki je intelektualni kapacitet vodećih hrvatskih političara i koliko im je doista stalo do interesa ove zemlje i naroda, a koliko do golog nagona za održavanje i zadobivanje vlasti!", stoji, uz ostalo, u pismu poslanom Narodu.hr.

"Akcijski plan Barbika" dokument je na 13 stranica, donosi "savjete" kako nastupati protiv HDZ-ove predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović, a savjetuje se, među ostalim, blaćenje kandidatkinje, koju bi Josipović u kampanji trebao nazivati Barbikom. Ured predsjednika Ive Josipovića dobio ga je u četvrtak od navodne članice SDP-a, koja se nije predstavila.

Isto su pismo dobili još neki hrvatski političari. Josipović je u petak na konferenciji za novinare kazao kako je riječ o "pamfletu" koji u prvom redu ima namjeru naškoditi njemu i njegovoj kampanji, a smatra da ne koristi ni Grabar Kitarović. Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je da je akcijski plan diskreditacije Grabar Kitarović već viđena priča, u kojoj se uoči izborne kampanje pokušava ocrniti i diskreditirati jednog od kandidata, u ovome slučaju HDZ-ovog pobjedničkog kandidata. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter