Regenerirajte kožu u proljece

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon zime vaša koža i lice izgledaju umorno i iscrpljeno te je idealan trenutak da zapocnete njeno proljetno osvježavanje. Detoksikacija organizma, pa tako i lica, prvi je korak.

Svakog proljeca najprije procistite organizam iznutra, zatim krenite na vanjsko uljepšavanje. Prije svega treba piti puno vode. Jutro zapocnite šalicom caja od mente, ružmarina ili nekog drugog, po želji. U svakodnevnu prehranu ukljucite zeleno povrce, žitarice, mrkvu, ciklu, voce, jabucni ocat ili nezaobilazne proljetne juhe od svježeg povrca.

Svako jutro nakon tuširanja istrljajte tijelo mokrim rucnikom s nekoliko kapi dumbira, cedra ili cempresa, kako bi potakli cirkulaciju. U proljece je eliminacija odumrlih stanica pojacana, a kako bi kožu pripremili za te dane potrebno je napraviti 2-3 puta tjedno cišcenje lica pilingom, a zatim kožu obnoviti i nahraniti maskom.

Sve što vam je potrebno za pripremu pilinga i maske možete pronaci u prirodi, a mi vam donosimo nekoliko recepata medu kojima možete odabrati onaj idealan za vašu kožu. Prirodna kozmetika i mali kucni rituali vracaju vašoj koži zdravlje i ravnotežu, a vama psihofizicku ravnotežu i trenutak za sebe, što je u današnjem užurbanom nacinu života jako bitno. Stoga zastanite na trenutak i posvetite se sebi.

PILING:


GRUBA KOŽA

Pomiješajte 2 žlice meda sa 1-2 žlice šecera te lagano kružnim pokretima umasirajte u lice. Nakon nekoliko minuta isperite toplom vodom.

OSJETLJIVA I SUHA KOŽA

Pomiješajte 2 žlice kukuruzne krupice (griza) sa 2 žlice meda i 1 žlicom maslinovog ulja, umasirajte kružnim pokretima i isperite toplom vodom.

MASNIJA KOŽA

Idealan piling je smjesa 2 žlice meda sa sitno mljevenim bademima i 1 žlicom iscijedenog limuna. Smjesu umasirajte kružnim pokretima i isperite toplom vodom.


MASKA:


NJEŽNA I GLATKA KOŽA

Izmiješajte 2 jušne žlice meda i 1 jušnu žlicu kravljeg sira, izmiksajte i ostavite da djeluje 20 minuta.

ZA SMANJIVANJE PORA

Maska za smanjivanje proširenih pora na licu radi se kombinacijom 3 žlice jogurta sa sokom od pola limuna te se nanosi na «T zonu» - nos, celo i bradu. Ostaviti ju treba oko 30-ak minuta.

ZA «RAVNJANJE» BORA

U borbi protiv bora skupocjene kreme dobro ce zamijeniti maska od 2 žlice meda i bjelanjka koju dobro promiješajte i ostavite na licu 30 minuta te je isperite naizmjence toplom pa hladnom vodom.


Podijeli: Facebook Twiter