Regata krstaša u Rapcu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na šestoj regati krstaša "Labinska republika" u subotu i u nedjelju uz obalu Rapca vjetar i valove krotit ce dosad rekordan broj posada, njih više od 40 iz Istre i s Kvarnera, najavili su novinarima organizatori iz mjesnog Jedrilicarskog kluba "Kvarner".

Njegov predsjednik ?ulijano Kos naglašava da je rijec o jednom od prvih natjecanja ove klase iz kalendara nacionalnog saveza, koje se boduje za Kup Hrvatskog primorja i županijski kup. "Regatom želimo podsjetiti na dugogodišnju pomorsku tradiciju našeg kraja. Natjecanje zbog pozicije Rapca, nadomak kvarnerskih otoka, prakticki ujedinjuje dvije županije", kaže Kos.

Radmila Paliska Kos, direktorica labinske Turisticke zajednice, pokrovitelja priredbe, istaknula je da su rabacki jedrilicari u vrlo kratko vrijeme izgradili izuzetno kvalitetnu, hvaljenu i rado posjecenu manifestaciju. "Može nas omesti jedino jace jugo jer još nema lukobrana, neophodnog za ozbiljnije bavljenje ovim sportom", dodala je.

Prvi plov starta u subotu u 11 sati, a odmah ce uslijediti drugi. Preostala dvije dite predvidene su za nedjelju od 10 sati. Proglašenje pobjednika ocekuje se, pak, izmedu 14 i 16 sati u šatoru na novom dijelu rabacke rive.

Pokrovitelji regate su i Grad, lokalni Savez sportova te rabacka Lucka uprava i kapetanija.


Podijeli: Facebook Twiter