Regata "Dan Uljanika 2011."

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U akvatoriju ispred pulskog rta Verudica u petak je zapocela trodnevna jedrilicarska regata „Dan Uljanika 2011.“ na kojoj je prvoga dana sudjelovalo pedesetak jedrilicara iz Pule, Crikvenice, Izole, Splita, Šibenika, Kostrene, Lovrana, Krka, Zadra, Lošinja, Zagreba, Rovinja, Opatije i Poreca.

Prvoga dana regate, jedrilicari su nastupili su dvije klase, laser radialu i juniorskoj klasi, laseru 4.7., a održana su ukupno dva plova.

U klasi laser radial pobjedu je odnijela Gloria Kukuljan iz krckog JK „Plav“, a drugo i trece mjesto zauzeli su Mario Šeševic (JK „Vihor“, Baška) i Bartul Plenkovic (JK „Helios“, Starigrad). Od pulskih jedrilicara u klasi laser radial najuspješnija je bila Ana Sandric iz JK „Uljanik Plovidba“ koja je plovove završila na sedmom mjestu. Odmah iz nje, osmo i deveto mjesto zauzeli su Dino Hosnjak i Alen Drašcic, takoder iz JK „Uljanik Plovidba“.

U juniorskoj klasi, laseru 4.7 pobjedu je odnio Bartol Komadina (JK „Jugo“, Mali Lošinj), a slijede ga Mario Novak (JK „Split“) i Antonio Poretti iz rovinjskog JK „Maestral“. Cetvrto mjesto zauzeo je Matija Glušic iz pulskog YC „Vega“, a Antonio Perkovic iz istoimenog kluba završio je na osmom mjestu. (M. PERCAN)


Podijeli: Facebook Twiter