Referendum vraca Hloverku na ekrane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

S HRT-a javljaju da su pripremili iscrpan program za referendum o EU, kojem okosnicu cine dvije specijalne emisije. No, uz uvažavanje cinjenice da se javni servis zadnjih dana žestoko nastoji ukljuciti u posve shizofrenu javnu debatu o potrebi da se u EU (ne)ude, prava je vijest da referendum na male ekrane vraca Hloverku Novak Srzic.

Ona je, naime, duže vrijeme na bolovanju, špekuliralo se kako je kane maknuti iz emisije "Otvoreno", a onda i s ekrana, no evo je u nedjelju, a onda i drugi tjedan, ispred kamere - u "Otvorenom".

Na dan referenduma zajedno s Mislavom Togonalom vodit ce specijalnu emisiju u trajanju od 2,5 sati koja pocinje i odmah nakon središnjeg Dnevnika. Gosti u studiju bit ce im ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusic, predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor, dekan Fakulteta politickih znanosti Nenad Zakošek te predstavnici udruga civilnog društva i euroskeptika.

U emisiji se ocekuju ukljucenja u Državno izborno povjerenstvo, Sabor i Vladu, na Trg bana Jelacica, kao i regionalne centre HTV-a. Tijekom dvosatne emisije bit ce prikazani i prilozi o povijesti pregovaranja s EU-om te osvrt na referendum o samostalnosti i suverenosti Hrvatske iz 1991. godine. Isticu, medutim, kako ce cijeloga vikenda u svojim redovnim i izvanrednim informativnim emisijama pojacano pratiti aktivnosti vezane uz referendum.

U petak ce se tako u središnjem Dnevniku Damir Matkovic baviti temom referenduma s osvrtom na to kakvog ce utjecaja eventualno clanstvo u EU imati na svakodnevni život prosjecnoga gradanina. U subotu, nakon Dnevnika, krece specijalna emisija koju ureduju Mislav Togonal i Andreja Arežina Grgicevic posvecena referendumu.

Gledatelji ce kroz prilog novinara HRT-a Mire Ašcica moci vidjeti i kako se promijenio život nakon ulaska u EU na primjeru susjedne Slovenije, a cut cemo i odgovore na najvažnije pitanje - što dobivamo, a što gubimo eventualnim pristupanjem EU-u.

I Informativni programi Nove TV i RTL-a detaljno ce pratiti dan referenduma, prikazivati reportaže o raznim aspektima ulaska u EU, rješavati dilemu treba li nam EU ili ne. Na sam dan referenduma Nova TV ce tako, uz redovne informativne emisije, tijekom dana emitirati dodatne vijesti. Reporteri Nove TV bit ce na svim relevantnim mjestima toga dana, a gledatelji ce moci vidjeti rezultate referenduma i reakcije na njih u vecernjim vijestima. (S. PAVIC/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter