Referendum je i stav prema Vladi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Damir Kajin je rekao da je potpisao peticiju za referendum protiv izmjena Zakona o radu, dodajuci da nije znao da bi to trebao najaviti Bruni Bulicu i medijima. Time je demantirao izjavu celnika Sindikata Istre i Kvarnera da celnici IDS-a još nisu dali potporu sindikalnoj akciji.

Saborski zastupnik i potpredsjednik IDS-a uvjeren je da je velika vecina clanova te stranke potpisala peticiju, a da je medu 12.500 potpisa, koliko ih je u šest dana prikupljeno u Istri, sigurno vecina onih koji su glasaci IDS-a.

- Referendum nije samo protivljenje izmjenama nekih odredbi Zakona, vec je to i stav prema Vladi. Nju treba smijeniti jer je korumpirana i nesposobna. Svakako treba pozdraviti ujedinjavanja sindikata. To je, ujedno, i jedino dobro što je Vlada Jadranke Kosor dosad ucinila, smatra Kajin.

On smatra da kolektivne ugovore treba sacuvati iako upozorava da je javni sektor rastrošan, da u njemu radi previše ljudi, da Hrvatske željeznice, primjerice, imaju više od 100 ljudi s menadžerskim ugovorima, a sindikalni celnici imaju veca primanja od premijerke. - Radnike treba zaštititi i kolektivne ugovore cuvati kao zjenicu oka svoga, kaže Kajin.


Podijeli: Facebook Twiter