Redukcija vode: Suhe špine za 30-ak prijestupnika

Ilustracija (S. MILJEVIĆ)
Ilustracija (S. MILJEVIĆ)

Na bazi dnevnih izvješća, koja dobivamo od sva tri vodovoda u Istri, vidljivo je da građani štede vodu i da su ozbiljno shvatili naše pozive da se racionalno ponašaju, pa u nekim slučajevima i sami prijavljuju prijestupnike, tvrdi zamjenik župana Vedran Grubišić.

Trenutno se u Istri troši oko 130 tisuća prostornih metara vode, dok je vršna potrošnja bila između 155 i 160 tisuća. Zbog novog vala dolazaka turista ovog vikenda očekuje se rast potrošnje vode u cijeloj Istri i to između pet do deset posto. Nakon 4. kolovoza očekuje se pak pad potrošnje.

- Bilo je više slučajeva isključivanja potrošača koji nisu poštivali uvedeni prvi stupanj redukcije vode. Očekujem da će tijekom dana državni vodopravni inspektor napisati još 30-ak rješenja za isključivanje, veli Grubišić. Dok se ne napiše takvo rješenje, brojilo potrošača ne može se isključiti.

Cijeli taj postupak duže traje jer se sada prvi put u Hrvatskoj pišu takva rješenja. Dosadašnja su isključenja bila na području Puljštine i Poreštine kako kod građana tako i kod pravnih osoba na primjer zbog rada autopraonica i zalijevanja zelenih površina gdje je ono automatizirano.  (S. BENIĆ)

VIŠE U SUTRAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter