Redaru 4 godine za pokušaj ubojstva u "konjušnici"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog pokušaja ubojstva svog sugradanina Ranka Komatine (30), Puljanin Duško Topalovic (44) na pulskom je Županijskom sudu nepravomocno osuden na cetiri godine zatvora. Optužnica je teretila Topalovica da je 3. listopada 2009. u narodnjackom klubu Beautiful, popularnoj konjušnici u blizini Medulina, radeci kao redar najprije izbacio, a zatim i upucao Komatinu u ruku iz pištolja s prigušivacem.

Sukob se odvijao oko 1.40 sati, i to nakon što je Komatina sa svojim društvom pravio nered unutar kluba. Naime, Topalovic je grupicu koja se pijana penjala po stolicama u separeu i skidala do pojasa upozorio da se smire, no oni su s divljanjem nastavili i nakon toga, pa je Topalovic uz još jednog redara Komatinu izveo iz kluba.

Prema svjedocenju oštecenog Komatine, na izlazu mu je Topalovic rekao: "Sad ceš vidjeti", te je otišao do automobila, a na povratku mu je iz pištolja propucao lijevu nadlakticu.

Sudsko vijece, kojim je predsjedala sutkinja Dorijana Dolenec Kujundžic, odbilo je prijedlog da se pribavi snimka nadzornih kamera te kriticne veceri. Odbijen je i prijedlog Topalovicevog branitelja za saslušanje svjedoka Vjeke Božinovica koji je trebao svjedociti o navodnoj masnici na licu oštecenog Komatine, a koji ju je navodno imao još dok je bio unutar lokala, odnosno prije gužve.

"Upravo je okrivljenik (Topalovic, op. a.) bio osoba koja je pucala iz pištolja. Okrivljeni je rekao Komatini da ce ga ubiti, da ce ga upucati. Iz toga proizlazi izravna namjera. Pucao je u nadlakticu, u visini vitalnih organa. Sud je utvrdio da je s namjerom zapoceo, ali nije dovršio da drugog usmrti. Za ubojstvo je zakonski zaprijecena kazna od pet do petnaest godina zatvora. Olakotnim je Topalovicu cijenjeno to što do sada nije osudivan, što se bavio s dva posla i uzdržavao obitelj te što ima maloljetno dijete", rekla je sutkinja Dolenec Kujundžic obrazlažuci nepravomocnu presudu. (Srecko PERŠIC)

CIJELI TEKST MOŽETE PROCITATI U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE OD PONEDJELJKA.


Podijeli: Facebook Twiter