Redar izbacio posjetitelja, teško ga ozlijedivši

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U klubu Uljanik u subotu oko 2.20 sati teško je ozlijeden D. B. (33) iz Pule, i to nakon što ga je, zbog narušavanja javnog reda i mira izbacio redar M. I. (37) iz Pule. Naime, prema podacima iz OKC-a PU istarske D. B. je u Uljaniku narušavao javni red i mir pod utjecajem alkohola te je polijevao alkohol po klubu. Policija navodi da ga je redar upozorio na ponašanje, a zatim i izvukao izvan kluba te gurnuo, pri cemu je D. B. pao na tlo i udario glavom u ivicnjak.

Tijekom subote policija nije imala kvalifikacije njegovih ozljeda, no neslužbeno smo saznali da su one teške, odnosno da je zadobio prijelom donje vilice i da je zadržan na lijecenju u pulskoj Opcoj bolnici. I redar M. I. i gost kluba D. B. od policije su zaradili prijave zbog narušavanja javnog reda i mira.

Supruga ozlijedenog gosta kazala nam je pak da je D. B. bez razloga izbacen iz kluba, odnosno da nije narušavao javni red i mir kako navodi policija. Kaže da je redar M. I. pretjerao, odnosno da nije imao razloga za primjenu sile, a navodno ju je i izvrijedao. Tvrdi da je redar njezinog supruga nakon izbacivanja još i udarao.

-Moj suprug nije prolijevao nikakvo pice ni po kome, i nije provocirao goste, nego je u društvu poznanika ispijao pivo. U jednom su se pak trenutku jedan gost i on poceli prepirati, ali se nipošto nisu potukli što može potvrditi više svjedoka. Tada je došla treca osoba, neki muškarac koji ih je razdvojio tako što je mog supruga pritisnuo uza zid. Nakon toga je došao i redar, uhvatio mog supruga ispod ruke i za jaknu, a napominjem da je taj redar od njega za dvije glave veci i dvaput teži, te ga je poceo odvlaciti izvan kluba. Oboje smo govorili redaru da se ništa nije dogodilo no on je navalio i doslovce nas je oboje vukao prema izlazu, rekla nam je supruga D. B.-a.

Svoju verziju dogadaja ispricao nam je i redar M. I. koji tvrdi da je D. B. izbacen jer se unutar kluba potukao s drugim gostima.

-Svi su se smirili osim njega. Morao sam primijeniti silu da ga izbacim iz kluba, a on je na ulazu opet navaljivao da bi se vratio unutra. Odgurnuo sam ga kad mi se ucinilo da je krenuo prema nekoj boci, tada se iskotrljao po tlu. On je još ranije imao zabranu ulaska u klub jer je stalno dizao desnu ruku u zrak kao skinsi. Tako bi provocirao goste. Uopce nisam znao da je on ozlijeden. Još su tri osobe bile sa mnom kada sam ga izbacivao, rekao nam je M. I.


Podijeli: Facebook Twiter