Red zvijezde Italije pulskom gradonačelniku

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

U pulskoj Zajednici Talijana - Circolu održana je svečanost dodjele visokog državnog priznanja predsjednika Talijanske Republike "Red zvijezde Italije" gradonačelniku Pule Borisu Miletiću za posebne zasluge u promicanju prijateljstva i suradnje između država Hrvatske i Italije. Visoko državno priznanje pulskom gradonačelniku uručio je generalni konzul Italije u Rijeci Paolo Palminteri.

Miletić nije krio zadovoljstvo ovim priznanjem te je zahvalio svim prethodnicima i svim sugrađanima koji su, kako kaže, zaslužni za ovo priznanje.

- Ponosan sam na način života koji njegujemo u našem gradu, posebno zbog pomirbe koju smo uspostavili i na vrijednostima multikulturalnosti i suživota. Smatram da je ovo odlikovanje zapravo priznanje Gradu Puli, njegovim starim i novim stanovnicima, onima koji su došli ovdje živjeti i raditi i onima koji su s tugom u srcu morali otići. Također, i onima koji su odlučili ostati u svom rodnom gradu i doprinijeti njegovom uskrsnuću iz pepela jednog svjetskog rata, rekao je na svečanosti gradonačelnik.

Miletić se prisjetio i 5. rujna 2011. godine i susreta dvaju predsjednika, Ive Josipovića i Giorgia Napolitana, u pulskoj Areni.

- Povijest treba pamtiti, a budućnost razvijati stoga sam siguran da nas čeka jedno ljepše razdoblje u kojemu ćemo nastaviti razvijati prijateljske odnose i suradnju, zaključio je Miletić. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter