Red sporta, red zabave na Velom Vrhu

Otvorena trim staza Park mladeži
Otvorena trim staza Park mladeži

Tijekom vikenda održana je sportsko-rekreativna manifestacija "Sportski dani Velog Vrha". Red sporta, red zabave, recept je koji se pokazao najuspješnijim pa je i ove godine tradicionalna fešta u organizaciji MO-a Veli Vrh, NK Veli Vrh, ŠRD-a Mandrač i Udruge mladih Velog Vrha "sVrha" polučila ogroman uspjeh i zadovoljstvo svih onih koji su se odazvali.

Osim tradicionalnog nogometnog turnira i natjecanja u spremanju "Toča od pedoć", ovogodišnja manifestacija donijela je jednu novost - premijernu regata krstaša "Arena Mandrač Cup" u pulskoj luci koja će, nadaju se, također postati tradicionalna.

Otvorena je nova trim staza "Park mladeži", prema projektu "Rekreacija za sve" koju je provela udruga "sVrha", i koja je zaslužna za sve što je ondje učinjeno. Mjeseci priprema vrhunac su doživjeli današnjim svečanim otvorenjem, a odmah je ondje uslijedilo i natjecanje, odnosno turnir u boćanju.

Regata je pak bila organizirana u jutarnjima satima, a sudjelovalo je 10 krstaša sa svojim posadama. Odradila su se dva plova, a najbolja ekipa u prvoj grupi (iznad 12 metara) bila je ekipa "Orce" Davora Zaninija, ujedno i najbrži brod regate, u drugoj grupi (10 do 12 metara) najbolja je bila ekipa Branka Šoštara, dok je u trećoj grupi (od 8 do 10 metara) bila najbolja ekipa "Ivke" skiperice Ivane Damjankov. U nultoj grupi (do osam metara) najbolja je bila ekipa sa skiperom Slobodanom Vučićem. Za sve sudionike osigurane su prigodne nagrade. U Mandraču je održana i revijalna regata starih brodica na jedra.

U poslijepodnevnim satima, nadalje, u uvali Mandrač krenulo se u spremanje toča od pedoć, najukusnijeg natjecanja na kojem se natjecalo 11 ekipa. Prema mišljenju žirija, najbolji toč spremila je ekipa Cinkopan - Grabar. Nakon ića i pića na Mandraču, nastavak manifestacije bio je na stadionu Tivoli gdje se održalo proglašenje pobjednika svih sportskih događanja, a nastavilo se uz ples i zabavu do kasno u noć. (N. SOFTIĆ; snimili M. ANGELINI i D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter