Red Hot Chili Peppers tribute bend napunio porečku rivu

Korito lijene rijeke koja vijuga među atrakcijama (V. HABEREITER)
Korito lijene rijeke koja vijuga među atrakcijama (V. HABEREITER)

Višesatno, glasno, energično i uz mnoštvo skakanja na bini, a sa druge strane dupkom puna porečka riva, gotovo da je dovoljan opis održana koncerta na kojoj su zasvirali Red Hot Chili Peppers Real Tribute, otvorivši tako ujedno i «World Stage» Special Events programa Open Air festivala na kojem će tijekom narednih pet tjedana na istoj pozornici zasvirati mnogi vrhunski muzičari svojim originalnim izvedbama i show programima.

Nakon nastupa u Rusiji, Francuskoj, Švicarskoj i u Hard Rock cafeima u Dominikanskoj republici, najveći RHCP tribute band u Europi prvi je puta zasvirao i pod zvjezdanim nebom porečke pozornice. Dečki iz Vojvodine više od tisuću okupljenih počastiti su izvedbama brojnih hitova energičnih rokera, dobitnika šest Grammyja, a već od samoga početka nizali jedan za drugim one najveće iz svih perioda ovog velikog benda.

Californication, Under the bridge, Cant Stop, Cabrona zatim fanove posebno razveselili i pjesmama s albuma «One Hot Minute», koje originalni RHCP nije izvodio više od 20 godina. Šesti studijski album objavljen je davne 1995. godine, a u njemu dominira funk metal, alternativni rock i alternativni metal. Pjesme Warped, Aeroplane, One Hot Minute, Deep Kick … nikoga nisu ostavili ravnodušnim. Među mnoštvom Porečana bilo je isto tako puno i gostiju, a mnogi su pritom pjevali, samo u pozadini zaplesali jer to velika masa ljudi nadomak bine nije uspijevala, već su snimali koncert i viđeno odmah odašiljali putem društvenih mreža. Svaka izvedena pjesma, naravno, bila je popraćena gromoglasnim ovacijama, a kada se polako u jutarnjim satima približavao kraj nastupa tražio se i dodatni bis.

Dečke RHCP tribute benda nije zato trebalo uopće dodatno motivirati, ubrzo su raspalili u još jačem i energičnijem ritmu, recimo to kao kada je vrhunac vatrometa prije samoga kraja. Rivu su doslovno parali zvukovi gitara, bubnjeva, veselog društva i njihovih urlika. U besplatnim glazbenim show World Stage programima ljubitelji dobrog zvuka moći će uživati svakog petka od 21 sat sve do 18. kolovoza. Na binu će tako nakon odličnog RHCP-a, nastupiti Queen tribute band, zatim Coldplay, Bon Jovi, U2 tribute band i mnogi drugi. (Tekst i fotografije Ivan GRGAT)



Podijeli: Facebook Twiter