Red Hot Chili Peppers, Radiohead, Springsteen...

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon gotovo tri desetljeca cekanja na njihov posjet i pet godina cekanja na novi album, popularni Red Hot Chili Peppers napokon stižu na zagrebacki Hipodrom u srijedu, 29. kolovoza.

Bit ce to promocija aktualnog albuma "I'm With You", ali i presjek karijere, u ukupnom trajanju od dva i pol sata. Ocekuje se veliki broj fanova buduci da je Zagreb jedini grad u regiji koji ce ugostiti RHCP tijekom ljetnih open air nastupa.

U prodaju je pušteno svega dvadeset i pet tisuca ulaznica, a samo u prvih nekoliko dana prodano ih je vec desetak tisuca. Nakon Nove godine cijene ulaznica u sustavu Eventima su za stajanje 350 kuna, za fan pit 450 i za sjedenje 550 kuna.



Madonna
je upravo završila rad na novom albumu "Luv", nasljedniku albuma "Hard Candy" iz 2008. godine. Producent je William Orbit, koji je producirao i njezine uspješne albume "Ray Of Light" i "Music". Madonna odmah po izlasku "Luva" planira veliku svjetsku promotivnu turneju, koja ce poceti sredinom 2012. godine i u sklopu koje ce 11. lipnja, nastupiti i na stadionu Maksimir.

Koncert još nije službeno potvrden, ali je sto posto siguran. Službena potvrda turneje i zagrebackog koncerta dogodit ce se tijekom ožujka. Dotad ce Madonna nastupiti u pauzi finala Superbowla 5. veljace te kao gošca na Sanremu u sklopu promocije albuma, turneje i filma "W.E.".



Bruce Springsteen & The E-Street Band nastupit ce na stadionu "Nereo Rocco" u Trstu 11. lipnja. Europska turneja Springsteena trebala bi poceti sredinom svibnja i trajati do kraja srpnja. Pregovori za sve datume turneje još nisu završeni, tako da su moguca iznenadenja. Europskoj turneji ce prethoditi novi studijski album.

Jovanottijeva turneja "Ora", prekinuta 12. prosinca zbog tragedije koja se dogodila nekoliko sati prije koncerta u Trstu prilikom postavljanja pozornice, razglasnih elemenata i light showa, kada je poginula jedna osoba, a desetak ih je teže i lakše ozlijedeno, nastavit ce se 2. veljace na istom mjestu gdje je i prekinuta, u sportskoj dvorani PalaTrieste.



Svi oni, pa i iz naših krajeva, koji su kupili ulaznice za odgodeni koncert mogu, ako im novi datum ne odgovara, dobiti povrat novca na prodajnim mjestima na kojima su kupili ulaznice, i to do 10. sijecnja.

Legendarna rock grupa Black Sabbath u originalnoj postavi: Ozzy Osbourne kao vokal, Tony Iommi na gitari, Geezer Butler na bas gitari i Bill Ward na bubnjevima, nastupit ce u cetvrtak, 28. lipnja, na beogradskom Ušcu. Iako vec vremešni, kultni metalci spremaju se nakon ogromne pauze ponovno osvojiti glazbeni svijet.



Black Sabbath su trenutno u studiju s producentom Rickom Rubinom, koji je dosad radio s grupama RHCP, Slayer, Beastie Boys, ali i s legendarnim Johnnyjem Cashom, i sasvim su okupirani finaliziranjem novog studijskog albuma.

Ulaznice za beogradski koncert mogu se kupiti i u Hrvatskoj, pute sustava Eventima. Cijene su 278 i 300 kuna za parter te 382 kune za Golden Circle.



U zoni Codroipo, u prekrasnom ambijentu ispred Vile Manin, koja je inace bila rezidencija posljednjeg venecijanskog dužda, nastupa popularna grupa Radiohead. Prije Udina Radiohead ce nastupiti i u Bologni, Rimu i Firenci. Kao veliki ljubitelji Italije, Thom Yorke i ekipa upravo su ovu zemlju odabrali za pocetak europske turneje. Ulaznice za njihov koncert u Udinama, po cijeni od oko 50 eura, vec su u prodaji. Dvadeset godina karijere i osam studijskih albuma na kojima kombiniraju alternativu, art rock, elektroniku, punk, psihodeliju i pop cine od Radioheada jedan od najutjecajnijih bendova današnjice. U tekstovima vješto balansiraju izmedu otudenja, eskapizma i krute realnosti.



Na žalost hrvatskih fanova grupe Coldplay, ovaj koncert, koji ce se održati u cetvrtak, 24. svibnja, na stadionu u Torinu, rasprodan je nedugo nakon puštanja ulaznica u prodaju. Ponukani time, talijanski promotori nagovaraju menadžment benda na još jedan koncert. Njihov peti studijski album "Mylo Xyloto", koji promoviraju turnejom, izišao je 24. listopada prošle godine, a aktualni singl "Paradise", nominiran za nagradu Grammy u kategoriji najboljeg singla, trenutno je na vrhu britanskih top-ljestvica. Možemo li se nadati Coldplayu ovog ljeta i u Zagrebu?

Nakon gašenja Histria Festivala, Arena u Puli svake godine ima sve manje i manje atraktivan program i, u nedostatku boljeg, krpa se domacim i regionalnim izvodacima. Za razliku od pulske, program koji se odvija u veronskoj areni svakog je ljeta sve bogatiji. Zasad još nisu dogovoreni nastupi stranih izvodaca, ali su zato ugledni talijanski glazbenici zakaparirali po dva datuma - Tiziano Ferro 10. i 12. svibnja te Laura Pausini 4. i 5. lipnja.

Jane Birkin
nastupit ce 21. sijecnja u Kinu Šiška u Ljubljani; Tarja Turunen 23. sijecnja u zagrebackom Boogaloou; Smokie u Hali Tivoli 11. veljace; Pete Doherty u Trevisu 12. veljace; Chris Rea u zagrebackom Bocarskom domu 16. veljace; Wilco u zagrebackom Aquariusu 11. ožujka; Dream Theater u dvorani Palasport u Pordenoneu 20. veljace; Roger Daltrey u Trstu 18. ožujka te Nightwish na ljubljanskim Križankama 8. svibnja.


Podijeli: Facebook Twiter