Red Hot Chili Peppers obecali svirati dva sata

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

I službeno je, Red Hot Chili Peppers 29. kolovoza sljedece godine nastupaju na zagrebackom Hipodromu u sklopu svjetske turneje na kojoj predstavljaju novi album "I'm With You". Organizatori su porucili da ce ta vijest i službeno u utorak biti objavljena na stranicama benda.

Jedna od najvecih glazbenih institucija današnjice tako ce na prostoru na kojem je vec bila Metallica odsvirati svoj set za zagrebacku publiku, ali i one iz regije, jer su najbliži koncerti u Pragu i Bukureštu.

Odmah se dotaklo i loših iskustava s ovim bendom - naime, u Indiji su prije par godina svirali tek sat vremena. Organizatori kažu da je s grupom dogovoreno da izvedu klasicni open air koncertni set, koji traje oko dva sata.

Po pitanju cijena, nastup ce biti u rangu drugih velikih grupa koje nastupaju na ovim prostorima, s tom razlikom da ce oni koji odmah pohrle po ulaznice proci deset posto povoljnije.

Nakon Nove godine cijene ce biti 350 kuna za stajanje, 450 kuna za fan pit te 550 kuna za tribine, koje ce imati svoj poseban šank, mjesto za suvenire i toalete. Oni koji od 2. prosinca, kada krece prodaja, do Nove godine uzmu karte, proci ce deset posto jeftinije od ovih iznosa. Buduci da su krizna recesijska vremena, organizatori su se odlucili izaci dodatno u susret te ce se ulaznice moci uzeti i na dvije rate.

Slavni Peppersi vec su tridesetak godina na vrhu svjetske glazbene scene, a s kontinuiranom pozornošcu podjednako ih prati i kritika i publika.

Dobitnici su sedam Grammyja i prodali su više od sedamdeset milijuna albuma, od kojih je samo "Blood Sugar Sex Magik" iz 1991., kojim su se s alternativne scene probili na svjetske top-ljestvice, prodan u više od 13 milijuna primjeraka.

Uspjeh tog albuma s dva milijuna primjeraka više premašio je 1999. "Californication", a unatoc promjenama clanova te usponima i padovima, nerijetko uzrokovanih borbom s ovisnošcu, bend je preživio do danas i u Zagreb dolazi u punoj snazi.

Za sljedecu godinu najavljen je još jedan veliki otvoreni koncert, ali ime izvodaca se za sada skriva, a sama najavna konferencija za novinare održana je u zanimljivom prostoru lokala Peppers, cija je vlasnica i sama obožavateljica ove kalifornijske grupe.

Uz to je hepening bio zacinjen prelijepim hostesama koje su spremno pozirale s maketama clanove grupe. Na kojima, za prave fanove grupe, ipak nedostaje John Jack Frusciante, koji od 2009. godine nije više u postavi.


Podijeli: Facebook Twiter