Red Bullu momcadski naslov

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sebastian Vettel, koji je naslov svjetskog prvaka osvojio prije tjedana dana, nastavio je nizati pobjede i u nedjelju je slavio na Velikoj nagradi Južne Koreje u Yeongamu. Vettelu je to deseta pobjeda u ovoj sezoni. Ujedno, Red Bull je u nedjeljnoj utrci osigurao drugi uzastopni naslov u poretku konstruktora.

Drugo mjesto osvojio je Britanac Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes), a treci je bio Australac Mark Webber (Red Bull).

Prvi put ove sezone "pole position" nije bio u vlasništvu vozaca Red Bulla, vec u rukama Lewisa Hamiltona. Britanac, medutim, nije dugo izdržao na celu, u cetvrtom zavoju Vettel ga je pretekao i nije ispustio vrh do kraja utrke. Jedini koji ga je uspio "usporiti" bio je "safety car", ali se situacija ni poslije nije mijenjala, iako prednost Nijemca nije bila izrazita sve do druge zamjene guma. Nakon toga se Vettel otarasio pratnje i pitanje pobjednika bilo je riješeno.

Puno zanimljivija bila je borba za drugo mjesto izmedu Hamiltona i Webbera, koji se nisu štedjeli do samoga kraja, a u jednom trenutku su istovremeno otišli u bokseve. Na kraju je Hamilton sacuvao drugo mjesto ispred Webbera i Buttona.

Do kraja svjetskog prvenstva ostale su još tri utrke prva od kojih Velika nagrada Indije je na rasporedu za 14 dana. (Giuliano LIBANORE)


Podijeli: Facebook Twiter