Red Bull Air Race zatvorit će Rovinj za promet

Atraktivno natjecanje u Istru dovodi 50 tisuća posjetitelja (Red Bull)
Atraktivno natjecanje u Istru dovodi 50 tisuća posjetitelja (Red Bull)

"U uvali Valdibora već se naveliko postavljaju bine za najveću ovogodišnju manifestaciju u Istri - Red Bull Air Race, koja će se odvijati od 11. do 14. travnja. Rovinj će tada praktički biti zatvoren za promet, a tko želi doći u ovaj grad morat će voditi računa o tome gdje će moći parkirati i kuda će se moći kretati. Naime, za ovaj se događaj očekuje oko 60 tisuća posjetitelja", rekao je na konferenciji za novinare gradonačelnik Rovinja Giovanni Sponza.

Uz njega su na presici bili i direktorica lokalne Turističke zajednice Odete Sapač, direktor Komunalnog servisa Marko Paliaga te predstavnici Javne vatrogasne postrojbe i saveza sportova.

- Predstavnici Red Bulla izjavili su da njihove utrke prati 500 milijuna gledatelja širom svijeta i najavili dolazak velikog broja gostiju, što je nemjerljiva promocija za Rovinj i značajna poslovna šansa za sve, osobito one koji se bave turizmom, ugostiteljstvom, trgovinom i povezanim uslugama.

Sigurno je, međutim, da će se u ta tri dana poremetiti svakodnevnica građanki i građana Rovinja pa ih ovim putem molimo za strpljenje, kazao je Sponza.

Grad će tog vikenda biti velika pješačka zona, s time da su ulaznice potrebne samo za ulazak na mjesto događaja, a to je čitava zona Valdibore pa skoro sve do bolnice. Bilo kakvo kretanje zabranjeno je upravo u zoni bolnice, a kako je istaknuo Paliaga, glavni razlog tome je što je bilo potrebno osigurati barem jedno slobodno područje u slučaju da se dogodi nezgoda.

- Bit će osigurano 11 besplatnih parkirališta s 24-satnim čuvanjem, a organizirali smo i tri relacije na kojima će biti moguć transfer autobusima. Ona najudaljenija parkirališta, a to su Valalta, Polari i Veštar, bit će povezana stalnom besplatnom autobusnom linijom svakih pola sata, od 8 do 24 sata, kaže Paliaga. (B. BAN)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter