Red Bull Air Race ove godine ne dolazi u Rovinj

(M.MIJOŠEK)
(M.MIJOŠEK)

Velika svjetska manifestacija Red Bull Air Race, koja je ove godine po prvi put gostovala početkom travnja u Rovinju, iduće sezone neće se održati u Hrvatskoj. Ovogodišnja sezona najbržeg svjetskog motosporta, nedavno je spektakularno završena u Austriji, a Red Bull Air Race Svjetsko prvenstvo već je objavilo svoj kalendar za 2015. godinu. Osim pet lokacija koje je natjecanje posjetilo u ovoj sezoni, u kalendar su uvrštene tri nove – Rusija, Japan i Mađarska.

Početak u Abu Dhabiju

Najbolji svjetski piloti i iduće godine zavladat će nebom osam svjetskih gradova i pokazati pravo umijeće letenja nevjerojatnim brzinama između 25 metara visokih zračnih vrata u sklopu Red Bull Air Race Svjetskog prvenstva 2015. Osim pet gradova koji su ugostili utrke u ovogodišnjoj sezoni - Las Vegas, Fort Worth, Abu Dhabi, Ascot i Spielberg - natjecanje će po prvi put posjetiti japanski grad Chiba i ruski Sochi, te se vratiti u Budimpeštu, gdje je utrka već nekoliko puta održana.

Svjetsko prvenstvo započet će tradicionalnim otvorenjem u Abu Dhabiju 13. i 14. veljače, a završiti s finalnom utrkom 17. i 18. listopada u Las Vegasu.

- Trudimo se natjecanje uvijek dovesti njegovim obožavateljima te sam stoga presretan što možemo najaviti da će Red Bull Air Race u 2015. godini posjetiti i dvije nove zemlje, gdje je broj entuzijasta motosporta i obožavatelja avijacije zaista impresivan, rekao je direktor Red Bull Air Racea na tiskovnoj konferenciji održanoj u Japanu 26. studenoga.

Nezaboravna Valdibora

Naslov prvaka u 2014. godini nakon dosad najneizvjesnije sezone pripao je Britancu Nigelu Lambu, koje je titulu uzeo na domaćem terenu Austrijanca Hannesa Archa, jednog od favorita sezone. Hannes je, napomenimo, završio na pobjedničkom postolju u Rovinju, gdje ga je bodrilo nekoliko tisuća Austrijanaca.

Da podsjetimo, utrka u Rovinja druga je po redu utrka u sklopu sezone 2014.  koja broji ukupno 8 utrka diljem svijeta, a održana je u vikendu 12. i 13. travnja na letačkoj stazi postavljenoj na sjevernoj strani grada u uvali Valdibora. Ovo je prvi puta da se ovo prestižno letačko natjecanje održalo u Hrvatskoj, a utrci je svjedočilo oko 40 tisuća posjetitelja te brojni gledatelji diljem svijeta putem TV prijenosa. Za Rovinj, Istru i Hrvatsku predstavljao je ogromnu globalnu promociju te odličan uvod u predsezonu. (B. BAN)


Podijeli: Facebook Twiter