"Recikliranje uma" na platnu

Sanja Simeunović Bajec (N. LAZAREVIĆ)
Sanja Simeunović Bajec (N. LAZAREVIĆ)

"Recikliranje uma" naziv je izložbe radova Sanje Simeunović Bajec koja će se otvoriti sutra u 19.30 sati u Kinu Valli. Autoričini su radovi kombinacija svih tehnika na platnu, crtačkih i slikarskih, kolažiranje i recikliranje starih crteža, tapeta za zidove, uz nove intervencije. Rekompozicija i stvaranje novih kompozicija nadovezuju se na stare radove, ali su i odmak od ranijih ciklusa.

Autorica o samoj izložbi kaže da je "Recikliranje uma" ciklus koji je dugo promišljala, a nastao je u 'jednom dahu' krajem 2016. i početkom ove godine. "To mentalno preslagivanje, pročišćavanje, odbacivanje nepotrebnog, bitnog od nebitnog vezano je uz današnji tempo života", pojašnjava.

Sanja Simeunović Bajec diplomirala je 1999. na Filozofskom fakultetu u Rijeci, odsjeku likovne kulture. Danas predaje u srednjoj Školi primijenjenih umjetnosti i dizajna; voditeljica je i osnivačica likovno-kreativne radionice za djecu Artić. Do sada je imala 15 samostalnih i mnogobrojne skupne izložbe u Hrvatskoj i inozemstvu. (Z. A.)


Podijeli: Facebook Twiter