Reciklažno dvorište gradit će se na sjeveru Vodnjana

U tijeku je ishodovanje građevinske dozvole za reciklažno dvorište na sjeveru Vodnjana (Arhiva)
U tijeku je ishodovanje građevinske dozvole za reciklažno dvorište na sjeveru Vodnjana (Arhiva)

U sklopu sustava odvojenog odlaganja otpada, koji je organiziran i na Vodnjanštini, na cijelom području Grada Vodnjana dosad je postavljeno 78 "zelenih otoka" na kojima se posebno prikupljaju papir, plastika, staklo te metali. Do kraja godine, najavljuju u vodnjanskoj tvrtci za komunalne djelatnosti Contrada, planira se uvesti još 15 "zelenih otoka". Reciklažno dvorište bit će pak izgrađeno u poslovnoj zoni Vodnjan Sjever. U tijeku je ishodovanje građevinske dozvole, navode u Contradi.

Predviđena edukacija građana o gospodarenju otpadom provodit će se dijeljenjem informativnih letaka koji će biti otpremljeni na kućne adrese svim korisnicima odvoza otpada. Informativni materijali su zasad na raspolaganju građanstvu na web stranicama Contrade na internetskoj adresi http://contrada.hr/gradani/edukacija/.

Odvoz otpada na Vodnjanštini obračunavat će se pak prema zaduženom obujmu posude. Također, u fazi je podjela novih spremnika od 120 litara za miješani komunalni otpad na perifernim dijelovima naselja, kao novi način gospodarenja otpadom. Svaki korisnik, odnosno domaćinstvo, dobiva spremnik od 120 litara, a po zahtjevu se može dostaviti više spremnika. "Zeleni otoci" na području Grada Vodnjana raspodijeljeni su prema gustoći naseljenosti. (P. LUKEŽ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter