Recidivistima bezuvjetan zatvor

U prodavaonicu Perutnine Ptuj - Pipo 19-godišnjak je dvaput provalio (Dejan ŠTIFANIĆ)
U prodavaonicu Perutnine Ptuj - Pipo 19-godišnjak je dvaput provalio (Dejan ŠTIFANIĆ)

Mlađi punoljetnici iz Pule, u dobi od 19 i 20 godina te 34-godišnji Nezir Gušani, svi recidivisti u kaznenim djelima imovinskog karaktera, na Općinskom sudu u Puli su nepravomoćno osuđeni na bezuvjetne zatvorske kazne.

Prvookrivljeni 19-godišnjak je zbog dvije teške krađe, jednog kaznenog djela prikrivanja te jednog teškog ozljeđivanja Puljanina kažnjen jedinstvenom osudom na godinu i deset mjeseci zatvora te mu je produljen istražni zatvor. Drugookrivljeni 20-godišnjak je zbog teške krađe koju je počinio s 19-godišnjakom i Nezirom Gušanijem osuđen na sedam mjeseci, a trećeokrivljeni Gušani zbog iste krađe na devet mjeseci zatvora.

Nakon postupka vođenog pred sutkinjom Verom Glasnović Gjoni 19-godišnjak 20-godišnjak i 34-godišnjak su proglašeni krivima jer su između 9. i 10 svibnja ove godine u Veronskoj ulici u Puli provalili u prodavaonicu Perutnine Ptuj - Pipo.

Iz prodajnog pulta ukrali su više šteka cigareta raznih marki počinivši štetu od 4.710 kuna. Presudom je određeno da se svakom oduzme imovinska korist stečena provalnom krađom u iznosu od 1.570 kuna. Prvookrivljeni je za to djelo kažnjen na osam mjeseci zatvora, a zbog tri ranije počinjena kaznena djela osuđen je na jedinstvenu kaznu od godinu i deset mjeseci zatvora.

Mladić  je 13. na 14. travnja ove godine provalio u istu prodavaonicu Perutnine Ptuj - Pipo i ukrao cigarete raznih marki vrijedne 2.430 kuna. Za to mu je kazneno djelo izrečena kazna od osam mjeseci zatvora te povrat novca u iznosu vrijednosti ukradene robe. Dodatna tri mjeseca dobio je zbog prikrivanja jer je u studenom 2011. godine po Puli trošio ukradeni novac s jednim maloljetnikom premda je znao da je ovaj do novca došao provalom u kafić Fan Fan u Puli. Za kazneno djelo nanošenja teških tjelesnih ozljeda osuđen je na godinu dana zatvora.

Teške tjelesne ozljede zadao je na parkiralištu bivše vojarne Karlo Rojc Ivanu H. 10. lipnja ove godine tako što ga je dvaput šakom udario u lice, a jednom nogom u tijelo. Od udaraca je Ivan H., pao na tlo te zadobio razderotinu korijena nosa, krvni podljev medijalnog očnog kuta i donje vjeđe oka te prijelom kostiju korijena nosa s pomakom koštanih ulomaka. (Marica KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter