Recesijsko cvijece

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U doba financijske krize i sve slabije kupovne moci, važno je ne upasti u krizu duha i mašte, jer kreativni u recesiji bolje prolaze. Ako volite cesto mijenjati detalje u svom domu, osvježiti atmosferu u kojoj boravite pa makar i buketom cvijeca ili tek procvalom loncanicom, a trenutno ste u financijskoj stisci i to si ne možete priuštiti, osmislite svoje cvjetice sami... za trošak gotovo ravan nuli.

Potrebno vam je tek nekoliko komada žice (ostaci starih instalacija...), stari casopisi, malo ljepljive trake ili nekog drugog ljepila i škare. Žicu odrežite na komade duljine koliko želite da bude visina cvjetne stapke. Stranice casopisa izrežite na trake. Jednom trakom omotajte žicu cijelom dužinom i pricvrstite ljepilom da se ne odmotava, ostavljajuci tek nekoliko centimetara pri vrhu slobodno.



Ostale trake papira nataknite, jednu po jednu, na slobodan kraj žice i savijte tako da dobijete latice cvijeta. Kada vam se ucini da vaš cvijet ima dovoljno latica, vrh žice koji je ostao viriti iz sredine cvijeta svinite prema njemu. Dobit cete lijep tucak, te cete se riješiti oštroga kraja žice. Ukoliko želite, iskoristite još koju traku pa na stapku nalijepite listice. Koristite stranice razlicitih boja i žice razlicitih duljina i dobit cete raskošan buket koji ce krasiti vaš dom.

Novoprocvale ukrase možete složiti u prozirnu vazu ili staklenku napunjenu morskim oblutcima. Oni ce lijepo držati vaše cvjetice na mjestu, ne koštaju vas ništa i što je najvažnije uživat cete u šetnji prirodom dok ih budete sakupljali.


Podijeli: Facebook Twiter