Recesija ima ženski predznak

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Obilježavajuci stotu godišnjicu otkako se 8. mart slavi kao Medunarodni dan žena, buzetska Udruga antifašista i Gradska udruga umirovljenika organizirale su u Narodnom domu svecanost pod pokroviteljstvom Skupštine IŽ-a i Grada Buzeta.

Ima onih, rekao je predsjednik antifašisticke udruge Edo Jerman, koji i danas kažu da je nepoželjna tradicija slavljenja 8. marta te da je ostala iz komunistickih vremena. "Dobro je to što je 8. mart medunarodni praznik jer da je kojim slucajem naš domaci, hrvatski, vjerojatno bi do sada bio ukinut", istaknuo je Jerman.

Predsjednik antifašisticke udruge osvrnuo se i na aktualnu situaciju."U teškim i neizvjesnim vremenima svjedoci smo svakodnevnog otpuštanja radnika, porasta cijena osnovnih prehrambenih artikala, neimaštine, siromaštva. Broj socijalno ugroženih se povecava, a najsiromašnijih koji nisu zašticeni sve je više," upozorio je Jerman.

"Prosjecna mirovina je 2.140 kuna, istaknuo je predsjednik Udruge umirovljenika Josip Flego i popratio to rijecima: "mizerija da vece ne može biti". "Zaista smo došli do samog dna. U tom mracnom tunelu ne vidimo svjetla. Iako nas neki uvjeravaju da se pojavilo, još uvijek ga nema", naglasio je Flego.

"Recesija ima ženski predznak jer mi žene placamo njenu najvecu cijenu. Iako cinimo vecinu stanovništva, manjina smo na mjestima odlucivanja, manjina smo u Saboru, na županijskim skupštinama i gradskim vijecima, manjina medu zaposlenima, ali smo zato vecina na slabo placenim i iscrpljujucim poslovima, vecina medu nezaposlenima, vecina koja dobiva minimalnu mirovinu", porucila je Silvana Pavletic.


Podijeli: Facebook Twiter