Rebalans bujske blagajne - više novca za komunalce

Za rekonstrukciju Ulice 1. svibnja izdvojit će se 4,2 milijuna kuna (K. FLEGAR/arhiva)
Za rekonstrukciju Ulice 1. svibnja izdvojit će se 4,2 milijuna kuna (K. FLEGAR/arhiva)

Jednoglasnom odlukom bujski su vijećnici na sjednici Gradskog vijeća održanoj proteklog petka usvojili drugi rebalans proračuna te plan budžeta za iduću godinu. Riječ je o tehničkom rebalansu, istaknula je u obrazloženju pročelnica za proračun i financije Loreta Makovac, jer se ne mijenjaju ukupni prihodi i rashodi, već je došlo do preraspodjele između određenih stavki.

Tako će odjelu za komunalne djelatnosti za nepredviđene troškove održavanja upravne zgrade poslovnih prostora i društvenih domova i druge zahvate biti preraspoređeno 100 tisuća kuna planiranih za otkup i zamjenu zemljišta, dok će se za 50 tisuća kuna povećati i iznosi planirani za sustav za odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda.

- Proračun za 2014. iznosi 34 milijuna kuna, a kao osnovu za izradu uzeli smo prvi ovogodišnji rebalans. Plan je veći za oko devet milijuna kuna ili 37 posto od rebalansa, a povećanje se odnosi na projekt izgradnje kanalizacije u Kršetama i rekonstrukciju Ulice 1. svibnja; oko milijun kuna odnosi se na projektnu dokumentaciju za pet-šest projekta u idućoj godini, rekao je gradonačelnik Edi Andreašić.

Dodao je da je na natječaju za izgradnju rotora na Stanici krajem studenog izabran izvođač radova te je u tijeku rok za žalbu, krajem siječnja očekuju potpisivanje ugovora s izvođačem, a početkom veljače startanje radova.

U idućoj godini za rekonstrukciju kule sv. Martina planiraju 450 tisuća kuna te 4,2 milijuna za rekonstrukciju Ulice 1. svibnja.

Vijećnici na prijedlog proračuna uglavnom nisu imali komentara. Vijećnica Bojana Puzigaća (SDP) ukazala je da za financiranje iz programa potreba u kulturi ima puno korisnika te veliki dio sredstava, 1,54 milijuna kuna ili 47 posto, odlazi na plaće zaposlenih pa bi trebalo potaknuti Pučko otvoreno učilište na pronalaženje drugih izvora financiranja.

Zanimalo ju je i zašto se troši puno sredstava za projektnu dokumentaciju za izgradnju garaže u starom gradu, energetski vrtić i gospodarsku zonu Mazurija iako se neki nisu našli ni na indikativnoj listi resornih ministarstava.

Od pročelnice Vanese Marić Medica dobila je odgovor da je potrebno imati gotovu projektnu dokumentaciju da bi se mogli kandidirati, kako za europske fondove, tako i kod resornog ministarstva. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter