Realiziramo projekte krizi unatoc

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Valter Boljuncic, predsjednik pulskog IDS-a i Denis Martincic, predsjednik gradskog odbora SDP-a, osvrnuli su se na dvogodišnji mandat koalicijske vlasti u gradu Puli te ustvrdili da su najveci dio izbornog programa ispunili ili poceli raditi na obecanim projektima. Najviše se to odnosi, rekao je Martincic, na one projekte koji ne ovise o državi koja je visoko centralizirana i macehinski se odnosi prema Puli i Istri pa ce se zbog toga pojedini projekti, poput onih na Katarini i Monumentima, još sporije razvijati.

Ipak, Martincic je izrazio zadovoljstvo onim što je dosad ucinjeno. Veli da su ponudili program koji su gradani podržali i ukazali im povjerenje, a sve je rezultiralo stabilnošcu gradske uprave, Gradskog vijeca te dobrim odnosima u koaliciji.

- Naravno da je zbog toga opozicija napada, no ja ih razumijem jer realizirali smo veci dio obecanih projekata unatoc teškoj gospodarskoj situaciji, rekao je Martincic te dodao da zato izmišljaju afere, pricaju neistine i na taj nacin pokušavaju umanjiti rad gradske vlasti. No, to im nece uspjeti jer gradani vide što se napravilo i "honorirat" ce nas na izborima.

Boljuncic je pak nabrojao projekte koje su realizirali ili koji su u fazi realizacije kazavši da im je oduvijek bio cilj transparentna uprava i njezin rad te unaprjedenje standarda gradana. Spomenuo je tako uvodenje e-potpisa koji je gradanima znacajno olakšao proceduru oko izdavanja gradskih dokumenta, ali i omogucio uvid u rad gradske Uprave.

Potom se osvrnuo na gradnju kanalizacije, nove zaobilaznice, plinofikaciju Pule, izgradnju i dogradnju pulskih škola te projekt Riva, te posebno na prekopane ulice zbog radova te kazao je to nažalost neminovno ukoliko se želi poboljšati kvaliteta života i prometnica, a k tome, pulski poduzetnici imaju posla. Plan je, nastavio je Boljuncic, završiti infrastrukturne radova, vratiti Pulu na more, njegovati kulturu te brinuti i dalje za socijalu i umirovljenike.

Na novinarsko pitanje zbog cega su radovi na prometnicama u Puli toliko spori, a primjerice medulinska cesta i tamošnji kružni tok je ekspresno zgotovljen, Boljuncic veli da radovi duže traju medu ostalim, zbog kompletne promjene instalacija, ponekad zbog nalazišta, ponekad je u pitanju vlasništvo.

- Ne radi se ni o kakvom monopolu pojedinih tvrtki. Koliko znam, nitko se nije žalio na natjecaje, rekao je Martincic, odgovarajuci na pitanje radi li se o monopolu pa stoga dinamiku radova i rokova odreduje jedna tvrtka. (N. SOFTIC)


Podijeli: Facebook Twiter