Real prvi put u 5 godina izgubio 2 utakmice za redom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je ostao bez bodova u susretima protiv Barcelone (3:4) i Seville (1:2), španjolski nogometni velikan Real Madrid je prvi put nakon 2009. godine izgubio dvije ligaške utakmice za redom.

I prije pet godina crna serija "Kraljevskog kluba" je započela nakon poraza od Barcelone na Santiago Bernabeu. Barca je tada predvođena Leom Messijem i Thierryjem Henryjem deklasirala "Los Blancose" 6:2. Potom je uslijedio poraz kod Valencije (0:3), a zatim i porazi od Mallorce (1:3) i Osasune (1:2). Real je na kraju osvojio drugo mjesto s devet bodova manje od prvaka Barcelone.

Navijači najtrofejnijeg europskog kluba sada strahuju od istog scenarija. Zanimljivo, Real je u 55. minuti nedavnog "el classica" golom Cristiana Ronalda poveo protiv Barce 3:2. U tom trenutku Real je imao sedam bodova više od katalonskog kluba i navijači "Kraljevskog kluba" zasigurno su već slavili naslov prvaka. No, u idućih 100 minuta Real je primio četiri gola i s prve pozicije pao na treću. Prvo je Leo Messi zabio dva gola donijevši Barci veliku pobjedu, a zatim je Carlos Bacca zabio dva pogotka za Sevilllu u pobjedi 2:1.

Osam kola prije kraja sezone u vodstvu je Atletico Madrid sa 73 boda, Barcelona ima 72, a Real Madrid 70 bodova. U idućem kolu lidera Atletico očekuje teško gostovanje kod Athletic Bilbaoa, Barca također ima neugodan ispit protiv gradskog suparnika Espanyola, dok Real dočekuje Rayo Vallecano. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter