Real Madrid i dalje najbogatiji svjetski klub

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Španjolski Real Madrid i dalje je najbogatiji nogometni klub na svijetu, osmu godinu zaredom, s preko 500 milijuna eura bruto dobiti, pokazali su godišnji podaci revizorske kuće Deloitte. Madrid je ispred svog rivala Barcelone koja je ostvarila 483 milijuna bruto dobiti.

Prvih šest klubova na listi se nisu promijenili u odnosu na prošlu sezonu - Manchester United, minhenski Bayern, Chelsea i Arsenal zauzimaju mjesta od trećeg do šestog. Prvak Engleske Manchester City najviše je napredovao i to pet mjesta - s 12. na sedmo sa 285,6 milijuna eura brutto dobiti. Prvih 10 zaključuju Milan, koji je pao jedno mjesto, Liverpool i Juventus.

Bruto dobit dvadeset najbogatijih klubova svijeta, među kojima je sedam iz Engleske, pet iz Italije, četiri iz Njemačke, dva iz Španjolske i dva iz Francuske, porasla je deset posto u odnosu na prošlu godinu i iznosi 4,8 milijardi eura. Marseille, 14., napredovao je tri mjesta sa 135,7 milijuna eura bruto dobiti, i dalje je najbogatiji francuski klub ispred Lyona koji je 17. s 131,9 milijuna. Među prvih dvadeset klubova jedan je pridošlica, Newcastle iz Engleske, koji je zamijenio španjolsku Valenciju. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter