Real - Barcelona 2:1, Modrić asistirao za pobjedu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U velikom derbiju 26. kola španjolskog nogometnog prvenstva madridski Real je na svom Santiago Bernabeu svladao Barcelonu s 2:1 (1:1) i tako smanjio zaostatak na ljestvici na 13 bodova.

Jedan od najzaslužnijih za pobjedu "kraljevskog" kluba bio je hrvatski reprezentativac Luka Modrić, koji je asistirao Sergiju Ramosu za pobjednički gol u 82. minuti.

Modrić je odlično izveo korner, a Ramos je udarcem glavom s vrha peterca zatresao mrežu nemoćnog Victora Valdesa. Modrić je odigrao svih 90 minuta za Real te je izvodio sve prekide, a prije Ramosova pogotka njegove dobre ubačaje nisu iskoristili Morata, koji je u 38. minuti pogodio vanjski dio mreže, te Cristiano Ronaldo koji je u 78. minuti udarcem glavom zatresao gredu.

Inače, Real je poveo već u 6. minuti golom Karima Benzeme, a na 1:1 izjednačio je Lionel Messi u 18. minuti. Messiju je to bio 18. gol u "el clasicu" te se tako izjednačio s velikim sunarodnjakom Alfredom Di Stefanom na vrhu ljestvice najboljih strijelaca u dvobojima Reala i Barcelone svih vremena.

Real je i dalje treći na ljestvici s 55 bodova, jedan više i utakmicu manje ima drugi Atletico, dok je Barcelona na vrhu sa 68 bodova. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter