Reagy Baah Ofosu stigao na "Drosinu"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Krilni napadač Reagy Baah Ofosu potpisao je dvogodišnji ugovor s Istrom 1961 te tako postao deseti igrač kojeg je pulski prvoligaš ovog ljeta doveo u svoje redove, kompenziravši, barem brojčano, isto toliko odlazaka s "Drosine". Ofosu je 25-godišnji Nijemac ganskog podrijetla, rođen u Hamburgu, gdje je i prošao nogometnu školu HSV-a te zaigrao za njegovu drugu momčad, nakon čega je prešao u redove Ingolstadta gdje je također igrao za drugu momčad.

Može na oba krila

Uslijedio je odlazak u njemački trećeligaš Chemnitzer, potom u austrijski trećeligaš Grodig, da bi prošlu sezonu odradio u nizozemskom prvoligašu NEC-u iz Nijmegena za koji je odigrao 16 utakmica i postigao dva pogotka.

- Ofosu može igrati oba krila i povučenu špicu, ima brzinu koja nam nedostaje i na videu, koji smo pogledali, je jako dobro izgledao, ali snimke su jedno, a uživo nešto sasvim drugo, pa stoga pričekajmo malo da ga vidimo na djelu - rekao je trener Istre 1961 Darko Raić Sudar, koji se sa svojim novim pulenom upoznao u subotu. - Bio je u Puli i potom je sa svojim menadžerom otišao na Rujevicu, valjda je prije potpisivanja ugovora želio pogledati utakmicu protiv Rijeke da vidi gdje će to doći. Malo smo razgovarali i onda se vratio u Nizozemsku da još nešto riješi i pokupi stvari. U srijedu bi nam se trebao pridružiti na treningu. Kako sada stoji, riječ je o igraču koji bi nam trebao biti pravo pojačanje, naročito u situaciji u kojoj se trenutačno nalazimo kad nam svako malo netko otpadne. Ofosu se čini kao čovjek koji nam odmah može pomoći, ali bez obzira što je u Pulu došao s čistim papirima, teško je za očekivati da ćemo ga uspjeti registrirati za Lokomotivu. Bilo bi to dobro, jer je u punom treningu i što se tiče fizičke spreme mogao bi odmah nastupiti, ali puno realnija opcija je da bi Ofosu mogao zaigrati u 5. kolu kad gostujemo kod Intera.

Ako se Ofosu pokaže bar upola dobrim kao što se to moglo vidjeti iz snimki njegovih predstava, na "Drosini" će pokriti prazninu nastalu odlaskom Šime Gržana, što ne znači da je prijelazni rok, koji traje još točno mjesec dana, zaključen za Puljane.

Žele dovesti pravo pojačanje

- Igrači nam se nude, ali s većinom od njih samo bismo zatvorili određena mjesta, a ja želim dovesti pravo pojačanje i stoga neću žuriti. U ovom trenutku mi je najbitnije da se Kokorović što prije vrati na željeni nivo, i da Ofosu pohvata konce naše igre, a usto čekamo davidimo što će biti s Pavićem. Ako je njegova ozljeda ozbiljnije prirode morat ćemo obavezno dovesti lijevog beka, jer ne možemo ostati samo na jednom ljevaku, Bertoši. Za ostalo možemo još malo i pričekati nekog kvalitetnog igrača, koji se možda pojavi u zadnji čas, a želje su mi jedan stoper i jedan ofenzivni vezni, koji bi pojačali konkurenciju. Usto, ako nam se ukaže prilika, ne bi bilo naodmet dovesti još jednog napadača - zaključio je Raić Sudar. (I. CEROVAC)



Podijeli: Facebook Twiter