RCS: Najboljima 25.000 kuna i mogućnost zaposlenja

Start-up udruga raspisala je natječaj za sudjelovanje na 3. izdanju natjecanja Regional Case Study (M. ANGELINI)
Start-up udruga raspisala je natječaj za sudjelovanje na 3. izdanju natjecanja Regional Case Study (M. ANGELINI)

Start-up udruga raspisala je natječaj za sudjelovanje na 3. izdanju natjecanja Regional Case Study (RCS) koji počinje 5. studenog, a trajat će do 11. prosinca. Rok za predaju rješenja poslovnog slučaja je 1. prosinac.

Natjecatelji će imati priliku rješavati poslovne slučajeve (case study) uspješnih kompanija iz različitih djelatnosti. Ove godine su to slučajevi iz Unilinea, Infobipa, Agene Marin, Zračne luke Pula, Concrete te Glavani parka. Sudionici će, dakle, odabrati zadani slučaj od tih tvrtki i rješavati ga u timovima. Za svaki poslovni slučaj proglasit će se tri najbolja tima za koje su predviđene novčane i utješne nagrade.

- Ovogodišnje izdanje imat će dakle, šest poslovnih slučaja, a nagradni fond je 25.000 kuna. U natjecanju mogu sudjelovati studenti svih Sveučilišta u Hrvatskoj ili visokoškolskih ustanova te mlade osobe do 30 godina s VŠS i VSS, a sudjelovanje je besplatno, rekao je Amel Hadžipašić i napomenuo da je cilj natjecanja stjecanje novih znanja i vještina mladih te povećanje konkurentnosti na tržištu rada.

Primjera radi, desetak ljudi koji su sudjelovali na rješavanju poslovnih slučajeva prijašnjih godina, našlo je zaposlenje, a čak dva u tvrtkama za koje su rješavali slučaj - Uniline i Infobip.

Za prijavu je potrebno poslati životopis na e-mail [email protected] najkasnije do 5. studenog. Prijava sudionika je pojedinačna, a po isteku natječaja i uz dobivene smjernice samostalno će formirati timove te izabrati poduzeće čije će poslovne slučajeve rješavati. Natječaj je objavljen na web stranicama Start-up udruge. Više informacija o natječaju, tijeku natjecanja i načini prijave mogu se pronaći i na www.startup-udruga.hr, Facebook stranici Regional case Study ili postaviti upit na [email protected].

Sudionici natjecanja, primjerice, radit će na poslovnim slučajevima poput usavršavanja strategije i promocije team buildinga i organiziranje rođendanskih zabava, plasiranja turističkog proizvoda "Kissing point", turizma za osobe s invaliditetom, zračne luke u službi Istre ili pak strategije i marketinge u prodaji polupodmornica na stranim tržištima. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter