Razz svirao s Gellerovim kvintetom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na promotivnom gala koncertu održanom u sklopu najave 12. Padova jazz festivala koji ce biti uprilicen od 15. do 22. studenog 2009. godine, nastupio je i Rijecanin Denis Razumovic Razz.

- Nastupio sam s americkim saksofonistom Herbom Gellerom, što je za mene bila izuzetna cast. Geller je pripadnik legendarne "west coast scene", renomirani alt saksofonist, flautist, kompozitor i aranžer te je, osim svirati s njim, bio poseban gušt i odslušati njegovu tiskovnu konferenciju iz koje se moglo štošta nauciti. A tek svirati u njegovom kvintetu, to je fantazija, kazao je Razz.

Doznajemo da su Gellerov internacionalni kvintet imena Herb Geller - Roberto Magris Europlane Quintet, kojim je najavljen ovaj prestižni jazz dogadaj u Padovi, osim Gellera na alt saksofonu, cinili i Talijan Roberto Magrisa na klaviru, Slovenac Nikola Matošic na kontrabasu, Talijan Enzo Carpentieri na bubnjevima te Razz na alt saksofonu.

- Želio bih naglasiti da su svi nastupi Gellera sami po sebi edukativnog karaktera, što je i ovog puta mnogobrojna publika znala prepoznati te je svoje uživanje u originalnim izvedbama sjajnog glazbenog materijala popratila ucestalim i gromoglasnim pljeskom. Izmedu ostalog, kvintet je na poziv publike dva puta odsvirao Gellerovu kompoziciju "Celebrating Bird", posvecenu velikom Charlieju Parkeru koju je Geller za ovu prigodu prearanžirao pruživši priliku svim solistima u bendu da dodu do potpunog izražaja, ispricao nam je Razz, te dodao da ce svi ljubitelji jazza na predstojecem Festivalu zasigurno doci na svoje jer medu inima koji su potvrdili svoj dolazak nalaze se i neka od trenutno najistaknutijih internacionalnih jazz imena kao primjerice Joshua Redman, Brad Mehldau, Franco Cerri te Claudio Fasoli.


Podijeli: Facebook Twiter