Razvlaštena Bianca Matkovic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministrica bez portfelja Bianca Matkovic i službeno nema više nikakve ovlasti u hrvatskim pristupnim pregovorima s Europskom unijom.

Premijerka Jadranka Kosor u srijedu je, nakon sjednice Nacionalnog odbora za pracenje pregovora, izjavila da je zatražila od svih ministara da u svojim resorima nadgledaju sve procese vezane uz završetak pregovora.

Novinare je zanimalo znaci li to da Bianca Matkovic više nije zadužena za koordinaciju izmedu ministarstava vezano uz pregovore i uskladivanje s europskim zakonodavstvom.

- Svaki ministar mora u svom ministarstvu provjeravati što je ostalo od poslova vezanih za pregovore. To se odnosi i na zakone, ali i na mnoge druge stvari. Nijedan ministar ne može na druge prenositi svoje ovlasti nego to mora odraditi sam, ustvrdila je predsjednica Vlade koja nije izrijekom spomenula ministricu bez portfelja.

Premijerka je najavila da ce do kraja tjedna radna skupina koja se bavi topnickim dnevnicima poslati novo izvješce glavnom haaškom tužitelju o ucinjenom.

- Svakih sedam ili deset dana slat ce se ta izvješca i vjerujem da ce se sve to u konacnici prepoznati i da cemo riješiti i poglavlje Pravosude, rekla je Kosor.


Podijeli: Facebook Twiter