Razvija se nova generacija audio-vizualnih umjetnika

Dobar odaziv u Rojcu za audio/vizualne i organizacijsko/kulturne radionice
Dobar odaziv u Rojcu za audio/vizualne i organizacijsko/kulturne radionice

Uz dobar odaziv, u nedjelju su u prostorijama Kazališta Dr. Inat i udruge Sonitus/VisuaLab u Rojcu predstavljeni edukacijski programi multimedijske platforme VisuaLab/EduSplash, čiji su nositelji Udruga Sonitus i Seasplash.

Brojni su posjetitelji dobili priliku detaljnije upoznati predavače, teme i različite audio/video uređaje na kojima će imati prilike stjecati nova znanja i vještine u sklopu edukacijskih programa, usmjerenih na razvoj nove generacije profesionalnih radnika u području kulture i audio-vizualnih umjetnika.

Multimedijska platforma VisuaLab/EduSplash ove će godine održati osam edukacijskih programa koji su usmjereni na tematska područja: zvuk i audio; video, foto i rasvjeta te produkcija i organizacija događanja.

Teorijski dio traje od idućeg ponedjeljka 16. ožujka do 1. svibnja (dvaput u tjednu u poslijepodnevnim i večernjim terminima u Rojcu), a praktični dio od 1. svibnja do 15. kolovoza na raznim lokacijama i događanjima u Puli (Festival Visualia, Seasplash Festival, PUF, Seasplash Summer Club, Slurp!…).

Polaznici će zatim svoje radove, stečena znanja i vještine predstaviti na javnim kulturnim događanjima u Puli od 1. listopada do 1. studenoga ove godine.

Polaznici radionica usvojit će teorijska znanja i praktična iskustva u području audio-vizualnih umjetnosti, procesa stvaranja, provedbe, produkcije te organizacije i provedbe događanja (koncerata, kazališnih predstava, festivala, perfomansa). Edukacijski programi su za sve polaznike besplatni. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter