Razularena mladost bez kontrole

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Informacija o stanju sigurnosti u prošloj godini, koju je gradskim vijecnicima iznio nacelnik rovinjske policijske postaje Elvis Bencic, prošla bi bez komentara da se za rijec nije javila najmlada vijecnica Sanja ?uricin podsjetivši da je maloljetnicima dozvoljen izlaz do 23.30 sati, rekla je da do sada nije primijetila da ih na to upozorava policija, niti se to pojavljuje u inace preciznoj statistici.

- Mladi se u sitne sate drasticno opijaju, pa me iznenaduje da nema reakcije. U skrivenim uvalama Zlatnog rta nocu se okupljaju vece grupe mladih koji piju i bacaju boce u more. Nakon provoda u zabavnom centru Monvi njihovi izlasci završavaju oštecivanjem kucnih ulaza na pravcima kojima se pred jutro vracaju u grad, upozorila je ?uricin.

Bencic je rekao da je policija u ovim slucajevima nemocna jer ne postoje sankcije ni za maloljetnike ni za roditelje u slucajevima kada ostaju vani nakon 23.30 sati. Jedino što policija može uciniti ako ponove prijestup je obavijestiti Centar za socijalnu skrb.

- Cesto nazovemo roditelje da preuzmu djecu nakon legitimiranja u sitne sate, ali zbog toga doživljavamo samo neugodnosti. Roditelji se cesto ljute kada ih nazivamo jer smo ih probudili, a neki ne dolaze po djecu do jutra. U Monviju suradujemo s redarima, koji u zabavni centar ne puštaju mlade od 16 godina. Kad je rijec o okupljanju na Zlatnom rtu, tamo cesto patroliramo i upozoravamo mlade, ali od toga ima malo koristi, rekao je Bencic.


Podijeli: Facebook Twiter