Razriješen ravnatelj NP Krka Željko Bulat

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović razriješio je danas ravnatelja Nacionalnog parka (NP) Krka, Željka Bulata, protiv kojeg se provodi istraga na Odjelu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala splitskog Županijskog suda, a za vršitelja dužnosti ravnatelja NP Krka imenovao je Dragu Marguša.

Istraga protiv Bulata provodi se po nalogu USKOKA, zbog, kako se navodi u Rješenju splitskog Županijskog suda, postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo primatnja mita u gospodarskom poslovanju, priopćeno je iz Ministarstva zaštite okoliša i prirode.

Sve ovo nanosi ogromnu štetu ugledu Nacionalnog parka Krka, ističe u priopćenju ministar Zmajlović, te dodaje kako je očekivao da Željko Bulat sam podnese ostavku. "A definitivni argument trebala mu je biti točka iz Rješenja Županijskog suda u Splitu u kojoj se 'zabranjuje obavljanje određene poslovne aktivnosti osumnjičeniku Željku Bulatu - i to Ravnatelja Javne ustanove Nacionalni park Krka te bilo kakvih poslova vezano za poslovanje Javne ustanove NP Krka, kao i zabrana dolaženja u prostorije Javne ustanove NP Krka' ", naglašava ministar Zmajlović.

Osim razrješenja ravnatelja, ministar Zmajlović zatražio je od Državnog ureda za reviziju provođenje izvanrednog nadzora nad financijskim poslovanjem Javne ustanove Nacionalni park Krka u zadnjih pet godina. Ministar Zmajlović je također donio Odluku o provođenju upravnog nadzora nad poslovanjem Javne ustanove Nacionalni park Krka, a za vršitelja dužnosti ravnatelja Javne ustanove NP park Krka imenovao je dr. Dragu Marguša. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter