Razoružali zaštitara i opljačkali banku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"U svega pola minute pokupili su novac i pobjeglii Imali su torbu i veliki pištolj. Policija je stigla vrlo brzo, no njih više nije bilo. Tako su besramno uperili oružje u sve nas dok su bježali", tim riječima prodavačica s kioska u sklopu trgovačkog centra »Konzum« u Sarajevskoj cesti 6 u Zagrebu opisuje razbojništvo što se dogodilo u poslovnici Privredne banke Zagreb, nasuprot njezinog radnog mjesta.

Oko 11.30 sati dvojica muškaraca, baš ni po čemu upadljiva, ušla su u banku koja se nalazi uz glavni ulaz »Konzuma«. Odmah su nasrnuli na zaštitara AKD Zaštite, oborili ga na pod i razoružali. Jedan je s uperenim oružjem u zaposlenike i dvojicu klijenata pohitao iza pulta i počeo žustro grabiti novac iz ladica.

– Sve je trajalo izuzetno kratko. Tek kad su izašli iz banke začuli smo buku. Netko je vikao »Pljačka, pljačka!«. Zato sam odmah nazvala šefa koji mi je sugerirao da se sklonim, a on je zvao policiju, prepričala nam je službenica na info-pultu »Konzuma«. Ona je, doduše primjetila samo jednog pljačkaša i to s potkapom s prorezima za oči, dok je prodavačica s kioska uočila dvojicu. Prema njezinom opisu preko lica su imali navučene čarape. (A. R. K./NL)


Podijeli: Facebook Twiter