"Razorio" kuću u Premanturi da izbjegne ovrhu

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

- Ne smatram se krivim, obranu ću iznijeti na kraju postupka, kazao je pred sutkinjom Općinskog suda u Puli Kristinom Knežević Červar 64-godišnji Damir Jurašin iz Premanture, optužen da je rušenjem obiteljske kuće u Premanturi 2013. počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

Srušena dan prije ovrhe

Time je započelo suđenje Jurašinu kojeg je državno odvjetništvo optužilo još u rujnu 2013. godine jer je 14. siječnja 2013. u Premanturi na adresi Selo 83, prilikom iseljenja srušio kuću vrijednu oko 4,5 milijuna kuna. Kuća je, naime, postala vlasništvo ovrhovoditelja Riste Prodanova, koji je u posjed kuće trebao ući ovrhom zakazanom za 15. siječnja 2013.

Odvjetništvo je u optužnici protiv Jurašina navelo da je Jurašin, znajući da treba isprazniti i predati u posjed kuću Risti Prodanovu, štemanjem oslobodio krojački stroj težak 2,5 tone, koji je još od 1991. preuzeo funkciju nosivog elementa kuće, te proširio ulazna vrata kroz koja je stroj trebao izaći. Potom je naložio Žarku Rojniću, vlasniku obrta za rušenje građevinskih objekata "Liverka" da izvuče stroj iz prostorije pa je ovaj uz pomoć bagera i sajle povukao krojački stroj prema van, pri čemu je došlo do urušavanja dijela krova i zidova obiteljske kuće. (Marica KOŠTA)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA


Podijeli: Facebook Twiter