Razocaranje presudom dr. Zoricicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ravnatelj pulske bolnice Lems Jerin razocaran je presudom protiv dr. Davora Zoricica. - Ja sam imenovao dr. Davora Zoricica i smatram da on svoju funkciju radi izvrsno, odgovorio je Jerin na konferenciji za novinare na pitanje hoce li Zoricic ostati na celu Djelatnosti ginekologije nakon pravomocne presude kojom je uvjetno osuden zbog krivotvorenja medicinske dokumentacije jedne rodilje. Jerin je rekao da odluku o ostanku Zoricica na celu djelatnosti donosi Upravno vijece.

- Ocekivali smo oslobadajucu presudu. Duboko sam razocaran presudom Županijskog suda u Požegi jer znam kako Zoricic obavlja svoj posao. Uspješno je preuzeo brigu o pacijentici nakon komplikacija na porodu. Nije falsificirao medicinsku dokumentaciju da bi zaštitio drugog lijecnika ili ustanovu. Tražit cu od Hrvatske lijecnicke komore angažiranje i ocitovanje o ovom slucaju. Lijecnik se tu ne proziva za loše lijecenje, nego za varanje, što je daleko gora optužba, kaže je Jerin.



Inace, Jerin je na konferenciji za novinare predstavio osam mladih lijecnika pulske opce bolnice koji su u posljednja dva mjeseca završili specijalizaciju, a ocekuje se da ce do kraja godine ispit položiti još dvoje. Lijecnici Andrej Angelini, Lino Griparic, Jurica Palaversic i Dino Jeroncic specijalizirali su opcu kirurgiju, Davorka Smoljanic psihijatriju, Petra Peruško Kozina klinicku citologiju, Katarina Klapcic internu medicinu, a Tamara Viškovic nuklearnu medicinu. Uskoro bi trebali specijalizirati pedijatriju Mladen Jašic, a transfuziologiju Jasmina Simovic-Medica.

- U bolnici radi 157 specijalista, a još je 35 lijecnika na specijalizacijama koje traju od cetiri do šest godina. Ovih je dana završen natjecaj za izbor novih 12 specijalizanata. Medutim, raspisan je natjecaj za 13 specijalizacija, ali se za neurokirurgiju nije javio niti jedan kandidat. Prema Fedelu, rijec je o izrazito zahtjevnoj struci za koju specijalizacija traje od šest do sedam godina i nije cudno što se nitko nije javio, rekao je pomocnik ravnatelja za medicinska pitanja Ivica Fedel.


Podijeli: Facebook Twiter