Raznovrstan program unatoc recesiji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Clanovi pulskog SAKUD-a i ovog su prosinca pripremili kvalitetan i raznovrstan program, koji su predstavili predsjednica KUD-a "Matko Brajša Rašan" Davorka Radivojevic, tajnica SAKUD-a Gabrijela Peruško Pujas, voditelj tecajeva OKUD-a Istra Aleks Nadišic i tajnica Puhackog orkestra grada Pule Nataša Dragun.

- Ove godine nam je smanjen budžet, stoga ce se program održavati u 9 zatvorenih prostora, a ne više na otvorenom kao prethodnih godina. Zbog ovogodišnje financijske situacije i recesijske godine morali smo se odreci nekoliko programa, no nadamo se da ce iduce godine biti bolje. Ukupno ce se održati 20-ak programa, odnosno upola manje nego 2009., kazala je Peruško Pujas. "Prosinac u gradu 2010." ipak donosi za svakog ponešto: od programa za djecu do onih za one željne nešto ozbiljnijeg repertoara.

Nadišic je kazao da je ove godine OKUD Istra pripremio tri programa. Prvi je koncert harmonikaškog orkestra "Stanko Mihovilic" 14. prosinca u Circolu, a slijede programi produkcije glazbenih tecajeva OKUD-a Istra 21. i 23. prosinca u prostorijama društva u Stankovicevoj.

Puhacki orkestar grada Pule u prosincu je pripremio dva programa: 15. prosinca u 20 sati u INK-u održat ce blagdanski koncert, a kao gošce ce u sklopu programa nastupiti ženska klapa Teranke i Vesna Nežic-Ružic. Krajem mjeseca, tocnije 29. prosinca u 20 sati u Domu hrvatskih branitelja božicni koncert ce pod vodstvom Branka Sterpina održati pulski Big band.

Radivojevic je najavila vec tradicionalni božicni koncert KUD-a Matko Brajša Rašan koji ce se održati u crkvi sv. Franje 17. prosinca u 19 sati. Uz mješoviti zbor, na božicnom koncertu ce nastupiti i mješovita vokalna skupina Nešpula te mješoviti zbor Vox siparis iz Umaga.

Od ostalih programa izdvaja se nastup KUD-a Uljanik i gostiju na veceri tradicijske glazbe i plesa koja ce se u INKU-u održati 11. prosinca, zatim nastup KUD-SAC-a "Lino Mariani" u Circolu 19. i 29. prosinca, božicni koncert zborova Zaro 23. prosinca u INK-u te novogodišnji koncert zborova Zaro koji ce se 30. prosinca u 11 sati održati na Portarati. Za one najmlade, 18. prosinca na tržnici ce biti organiziran docek Djeda Mraza, a takoder ce se u bivšem Pionirskom domu 18. i 22. prosinca održati plesne predstave za djecu.

Iako je ulaz na sve programe slobodan, za nastup KUD-a Uljanik i gostiju potrebno je na blagajni INK-a podignuti gratis ulaznice. Takoder, ulaz na božicni koncert zborova Zaro 23. prosinca u INK-u moguc je samo uz predocenje pozivnice. Pokrovitelji svih ovogodišnjih programa u organizaciji pulskog SAKUD-a su Grad Pula, Turisticka zajednica grada Pule i Uljanik d.d.


Podijeli: Facebook Twiter