Raznovrstan nastup mladih talenata


Završni koncert u petak su u crkvi sv. Franje održali polaznici pulske glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova na kojem je gostovao i mladi pijanist Sven Brajković iz samoborske glazbene škola Ferdo Livadić te se ovom prilikom predstavio iznimno nadahnutom izvedbom Lisztove "Posvete". U 20 glazbenih izvedbi učenici su pokazali svoje umijeće u repertoaru koji je bio nešto mirniji, prilagođeniji ambijentu.

Nakon pozdrava ravnatelja škole Roberta Rosande, nastupili su zbor osnovne i srednje glazbene škole s poznatom Pergolesijevom "Stabat mater" pod ravnanjem Vinke Burić i uz pratnju Eduarda Kancelara na orguljama, a završeno je opet skupno, ovaj put uz nastup Gudačkog orkestra kojim je dirigirao Milan Grbić s Elgarovom "Serenadom za gudače".

Prvi dio pripao je osnovnoškolcima među kojima je najmlađi bio Ilhan Šehić, učenik prvog razreda na kontrabasu kojega je profesor Sandro Peročević pripremio u izvedbi skladbe "The Little Fiddle". Iznimnu kvalitetu pokazala je i violinistica Letizia Ulika Roce koja je publiku oduševila izvedbom skladbe "Kuyawiak" Wienawskog, kao i Klara Rosanda koja je na flauti izvela Demerssumennovu "Baladu". U prvom dijelu nastupili su još i violinistica Lucia Lyon, violončelistica Anamarija Bukovnik, klarinetistice Lara Šalov i Ariana Orlić, gitarist Armin Kadrić, flautistica Lucia Burić, pijanist Luka Buršić i vibrafonist Andrija Bošnjaković.

Nakon desetak točaka svoje su znanje i vještine pokazali srednjoškolci, Monika Popović i Noel Dožić na harmonici, gitaru je zasvirao Tin Glavočević, orgulje Patrik Bolković a za klavirom se predstavila Roberta Prelčec. Dakako, niti ovaj dio ne može proći bez puhača pa je tako rog zasvirao Diego Goldin a nastupio je i saksofonist Bruno Martinović. Ljepotu solo pjevanja demonstrirala je Vilma Grazia Žmak.

Publika je toplim pljeskom ispratila sve mlade glazbenike i glazbenice od kojih neki uskoro nastavljaju obrazovanje glazbenim akademijama tako da ćemo ove mlade talente imati prilike čuti i vidjeti još puno puta.

Učenike i učenice su za nastup pripremili Vinka Burić, Suzana Goldin, Eduard Kancelar, Alex Nadišić, Sandro Peročević, Branko Škara, Bika Blasko, Maja Petrović, Karlo Kumpare, Arduino Malpera, Naike Dapiran, Nensi Krupić, Danijela Horvat, Vedran Vojnić, Volodimir Balyk, Giorgio Sugar, Goran Benevrkić, Denis Goldin, Marko Malivuk Jovanović, Mariza Burić, Orhida Antunović, Marijeta Tišlar i Milan Grbić. Za korepeticiju su se pobrinuli Maša Pavićević, Danijela Horvat, Sandra Burić, Aleksandra Golojka, Biserka Kuhta, Jadranka Celić Bernaz i Vesna Ivanović Ocvirk. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter