Raznovrsni program na sedam lokacija

S prošlogodišnje pulske fešte (D. MEMEDOVIĆ)
S prošlogodišnje pulske fešte (D. MEMEDOVIĆ)

U prostorijama Komunalne palače u četvrtak je predstavljen program 11. Pulske noći - ulicama našeg grada koja će održati u subotu, 22. kolovoza od 21 do 2 sata. Raznovrsni program održavat će se na sedam lokacija i to na Forumu, Trgu sv. Tome, u Ulici Sergijevaca, na Danteovom trgu, Portarati, Giardinima i na tržnici. Program su najavili organizatori, odnosno pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić, direktorica Turističke zajednice Pula Sanja Cinkopan Korotaj, direktor regionalnog centra Istra Zagrebačke banke Valter Šarić, predstavnik agencije Avenue Vlado Orlić te suorganizator Budimir Žižović.

Na Forumu će nastupiti zbor Zaro, Nola i Koktelsi, na Trgu sv. Tome Delta blues gang i Double dose, u Ulici Sergijevaca bit će Fiorin jazz quintet. Na Danteovom trgu, pak održat će se Open air discoteque, odnosno best session of r'n'b, house&electro music. Nadalje, na Portarati nastupit će KUD Uljanik, Vesna Nežić Ružić, Anelidi i In vino veritas, na Giardinima 052 Band i Stellhammer (hard metal rock cover band). Na Giardinima će se pripremiti i tradicionalna gradelada - srdele, vino i kruh koji će se prodavati po 15 kuna. Na sedmoj lokaciji, na tržnici, održat će se također glazbeno - gastro program uz Trio val te Duo Irena i Mauro Giorgi, a posjetitelji će moći kušati istarske proizvode u sklopu Istrafešta.

- Trudili smo se napraviti raznovrsni glazbeni program za sve posjetitelje. Imamo tako lokacije gdje će se svirati rock, jazz, elektronska glazba, domaća, stoga vjerujemo da će svatko pronaći nešto za sebe, rekao je Orlić i istaknuo da je Pulska noć dobra priča koja traje te da program nisu previše mijenjali, osim što će se na tržnici, osim zabave uz glazbu, moći dobro popiti i pojesti. Sanja Cinkopan Korotaj istaknula je pak da je zadovoljna što se Pulska noć, koja je u svojim počecima trebala biti fešta za kraj ljeta, prometnula u ljetnu manifestaciju jer se sezona dobrano produžila. Kazala je da vjeruje da će se kao i svaki put odazvati puno Puljana i njihovih gostiju te da će sigurno biti dobra fešta. Žižović je nadalje, najavio da će tijekom održavanja fešte, raditi trgovine i ugostiteljski objekti do sitnih noćnih sati, najavivši da će "kad budu bolja vremena", i Pulska noć biti još bogatija.

Čestitke na dobroj organizaciji i kontinuiranom održavanju fešte, u ime Zagrebačke banke kao generalnog sponzora, uputio je Šarić, kazavši da se Pula treba i može razvijati kao turističko središte, a istodobno razvijati i industriju. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter