Raznovrsne radionice i zdrave slastice

Što je sve nastalo u radionicama (V. BEGIĆ)
Što je sve nastalo u radionicama (V. BEGIĆ)

Vrlo je živo bilo u četvrtak u pulskoj Osnovnoj školi Verud,a gdje je u poslijepodnevnim satima održana već tradicionalna humanitarna akcija "Skriveno blago Verude". Ova je akcija prvi put održana prije pet godina i to na inicijativu profesorice engleskog Tee Šiško. Brojni učenici u pratnji svojih roditelja posjećivali su raznovrsne radionice, zadržavajući se malo u radu jedne, pa zatim obilazeći sve druge, a neki se jednostavno nisu znali odlučiti što će prije obići.

Radionica capoeire

Radionice su bile zbilja zanimljive i pružile su djeci mogućnost da se kreativno izraze i da otkriju svoje afinitete prema raznim vidovima stvaralaštva. Održane su tako radionica Adry nakita, kozmetička radionica Nevene Salamun, radionica Ive Kreative, likovno-kreativna radionica Artića, plesna radionica Saltatrixa, radionicu su imale Birikina te pripovjedačice Ina i Željka iz udruge Pusti priču, torte od papira izrađivale su se uz Jasnu Buić Andrić, znanstvenu radionicu imala je "Zemlja zabave", Davor Kliman vodio je radionicu capoeire, dramske igre vodila je Mara Babić, vesele igre Anka Dušanek, zumbu Katarina Miličević, igre s gitarom OKUD Istra, Dobrila Puljić izrađivala je ždralove origami, Samuel Miljković i Dorian Beganović vodili su radionicu slikanja, a origamija i Roberta Sršen, Andreas Lučić i David Lunko.

Održana je i likovna radionica pod vodstvom Korane Lukić Šuran, nakit od žice izrađivale su Mara Sandrić i Martina Špelić, a radionicu "Kreativni svijet" vodile su Luana Draguzet, Azra Selak, Hana Marić i Daniel Iljić, dok je Vesna Krajnović predstavila knjigu "Alergija na hranu - od stresa do sklada" te pripremala zdrave slastice.

U spomen na Alena

Ideja za ovu humanitarnu akciju nastala je prije pet godina. Sve je počelo kada je učenik ove škole Alen Milošević otkrio da boluje od mišićne distrofije. Premda je bolest rapidno napredovala, on je pronašao zadovoljstvo u izradi origamija. Kada je bio sedmaš, uz veliku podršku razreda i razrednice Tee Šiško, organizirali su izložbu njegovih radova koja je imala cilj kupiti Alenu specijalna kolica. Nažalost, Alen je malo nakon toga preminuo, a kolica su darovana talentiranom fažanskom glazbeniku Eriku Baliji koji boluje od iste bolesti. Akcija se od tada nastavila i održava se svake godine na dan Alenovog rođendana, ili prvi radni dan blizu toga datuma. (V. BEGIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter