Razmišljao sam o ostavci ako izgubimo

Goran Ćetojević (M. SARDELIN)
Goran Ćetojević (M. SARDELIN)

Andrej Panadić dobio je otkaz nakon 16. prvoligaške utakmice odrađene na klupi Istre 1961, Goran Tomić prihvatio je bolju ponudu i napustio "Drosinu" prikupivši 15 utakmica za zeleno-žutim kormilom, dok su Mariju Totu igrači okrenuli leđa na njegovoj 14. utakmici, koja mu je ujedno bila i posljednja. Po principu "nastavi niz", Darku Raiću Sudaru kobna je trebala biti 13. utakmica, no "nesretna trinaestica" na kraju se pretvorila u sretnu jer je donijela prvu ovosezonsku pobjedu pulskog prvoligaša izborenu u petak protiv Slaven Belupa.

- S jedne strane nisam o tome želio misliti kako bih bio koncentriran na utakmicu, ali normalno da sam razmišljao o ostavci ako izgubimo. Vjerujem da bi svatko to na mom mjestu napravio, jer bi još jedan poraz značio da ja možda stvarno ne mogu pokrenuti ovu momčad da ona bude bolja te mi ne bi preostalo ništa nego da sjednem i razgovaram s ljudima koji vode klub, da pronađemo neko rješenje i dođe netko drugi na moje mjesto te pokuša dignuti momčad - otkrio nam je Darko Raić Sudar, trener Istre 1961, što mu se sve prošlog tjedna motalo po glavi. - Možda to ne pokazujem prema vani, ali ja sam emotivac i nisam od onih trenera kojima je svejedno ako mu momčad pobijedi ili izgubi. Svaki dan sam u nogometu 24 sata, došao bih doma pa bih razmišljao, dizao se usred noći i počeo vrtjeti po glavi što sam mogao bolje napraviti i gdje sam pogriješio te su me čak i moji najbliži, koji me najbolje poznaju, počeli pitati što mi to treba kad bi me vidjeli tako nervoznog.

Premda i on sam ne propušta istaknuti da nakon pobjede nad "farmaceutima" nije ništa bolji trener nego je bio prije, niti je pred ovu utakmicu počeo više raditi, Raić Sudar je svjestan vrijednosti ovih bodova. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter