Razlicita tumacenja ozljede Ivice Olica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ivica Olic tjedan dana poslije ozljede kvadricepsa koja ga je udaljila s Europskoga prvenstva trci po Münchenu umjesto u Sielanki. Kako je to moguce?

- Buduci da momci u reprezentaciji sve znaju, lakše ce mi biti ako kažem. Nije bila u pitanju teška ozljeda, znao sam to od prvoga dana, po osjecaju... Znam kako strada mišic kad je gadno. Ovaj put nije bilo tako. Da me izbornik htio cekati, bio bih spreman za Italiju. Pricali smo poslije pregleda, pitao sam Slavena može li me cekati, a on mi je odgovorio da mu na Euru trebaju samo sto posto spremni igraci. To je bilo to.

Izbornik "kockastih", naravno, ima svoje objašnjenje.

- Ja sam izbornik i ja vucem poteze. Situacija s Olicem je bila vrlo jasna. Otpao je zbog dijagnoze koju su potvrdili lijecnici, medu kojima i njegov lijecnik u Münchenu. Dijagnoza je bila jasna, lijecnici su rekli da je Olic izgubljen za prvi krug. Žao mi je što Olic nije s nama, ali meni na europskom prvenstvu trebaju zdravi igraci - porucio je Slaven Bilic, koji se tijekom prijateljskoga susreta s Norveškom suocio s neugodnom Olicevom ozljedom, uslijed koje je bio nužan pregled.

Magnetska rezonanca u Münchenu pokazala je dijelomicno puknuce duge glave mišica kvadricepsa desne noge, što zahtjeva izbivanje s terena u trajanju od cetiri do šest tjedana. Kako to odjednom Olic vec trenira?

- Na posljednjem pregledu receno mi je da ce oporavak trajati dva tjedna, ali mislim da bih, s obzirom na sadašnje stanje, vec nakon deset dana bio na treningu. Dobro je za mene što ozljeda nije ozbiljnija, jer za dva tjedna mi vec pocinju pripreme. Bit cu apsolutno spreman. Razocaran sam, kako ne bih bio - porucio je Olic, u slucaju kojega ce ružna uspomena uoci europske smotre u Poljskoj i Uukrajini vjerojatno utjecati na konacno zbogom reprezentaciji.

- Ne želim vruc donositi odluke, ali ne vjerujem da cu više igrati za reprezentaciju. Ja sam se zaista maksimalno pripremao za ovo natjecanje, gazio sam svaki dan kao da sam na prvom treningu reprezentacije, a ne igrac koji je deset godina davao sve za uspjeh momcadi. Krvario, patio, ozljedivao se... Ne bih volio doživjeti još jedno razocaranje - porucio je Olic. (Marko CVIJANOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter