Razlaz The White Stripesa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

The White Stripes, americki rock duo iz Detroita, u srijedu je na službenim stranicama benda objavio da prestaje djelovati, nece više snimati albume ni održavati koncerte.

Razlog prekida nisu razlike u umjetnickom smislu, nedostatak želje za daljnjim radom ili pak bolest Jacka i Meg White. Do razlaza dolazi iz više razloga, prije svega da bi dosadašnji umjetnicki rad ostao u lijepom sjecanju, stoji na službenoj stranici benda, dobitnika nagrade Grammy koji cine tekstopisac Jack White, koji svira gitaru, klavir i glavni je vokal, te Meg White na bubnjevima, udaraljkama i vokalu.

Jack i Meg u istom priopcenju zahvaljuju vjernim obožavateljima koji su ih pratili u proteklih trinaest godina postojanja i dodaju da ce izdavacka kuca Third Man Records i dalje izdavati dosad neobjavljene snimke.

"The White Stripes više ne pripadaju Jacku i Meg White, bend sad pripada vama i s njim možete ciniti što želite. Ljepota umjetnosti i glazbe leži u cinjenici da živi onoliko koliko vi to odlucite", porucili su u priopcenju.


Podijeli: Facebook Twiter