Razišli se Željko Zovko i «Porec»

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Još se dojmovi o netom završenoj Premijer ligi nisu ni stišali, a u Rukometnom klubu «Porec» zapocela su kadrovska «pospremanja» i slaganje strucnog i igrackog mozaika za sljedecu sezonu. U toj prici trenutno najvažnija vijest glasi da Željko Zovko nakon svega proljetne polusezone provedenih na klupi prve momcadi kluba više nije trener poreckih rukometaša. Razlog je vrlo prost i jednostavan, Zovko i klub neko su vrijeme medusobno vagali financijsku ponudu i potražnju i na toj vagi nisu uspjeli naci ravnotežu.
- Nemogucnost dogovora financijske strane suradnje glavni je razlog što smo se klub i ja na koncu korektno razišli, no djelomican razlog je i u tome što se nismo uspjeli usuglasiti i strateška razmišljanja oko buduceg rada i izgleda momcadi, - prenio nam je sada vec bivši trener «Poreca» Željko Zovko. Meni je bilo zadovoljstvo raditi u Porecu i uživao sam trenirajuci te momke koji su po meni ovoga proljeca ostvarili rezultate iznad svojih mogucnosti. Planove su nam remetile ozljede, jer dosta zdravstveno problematicnih igraca zatekao sam vec pri preuzimanju momcadi. S dosta uskim kadrom imalo smo ovoga proljeca ocekivano i uspona i padova.
Primaran zadatak celnika «Poreca» u kratkom vremenu biti ce pronaci novog trenera, a kao jedna od mogucih opcija spominje se Zlatko Štimac, nekadašnji rukometaš zagrebackog «Medvešcaka» koji dugi niz godina kao trener radi u Italiji.

 


Podijeli: Facebook Twiter