Razinu igre moramo podignuti za sto posto

Saša Dreven (D. ŠTIFANIĆ)
Saša Dreven (D. ŠTIFANIĆ)

Nogometaši Istre 1961 jučer su zaključili sedmodnevni boravak u Medulinu, danas su pošteđeni svih obaveza, a onda preostaju tri dana u kojima će trener Igor Pamić pokušati ispraviti što se ispraviti da, kako bi mu se momčad u najboljem mogućem izdanju u petak predstavila na Parku mladeži. Smjernice na što ponajviše treba obratiti pažnju mogla mu je potvrditi i subotnja "generalka" u kojoj su nogometaši Domžala nanijeli prvi poraz njegovim pulenima tijekom ovih priprema. Dva kornera, jedan krajem prvog, a jedan krajem drugog poluvremena, dva pada u koncentraciji "zeleno-žutih" i dvije lopte u mreži Drevena i Mirande za pobjedu vodeće momčadi slovenskog prvenstva, ali i za Paminjovu konstataciju u kakvom mu stanju momčad dočekuje nastavak prvenstva, istu onu koju je iznio i tjedan dana ranije nakon pobjede nad Lokomotivom u finalu Arena Cupa.

- Ne mogu lagati i kazati da je dobro izgledalo, kad nije, premda smo istrčali s najboljim što u ovom trenutku imamo - priznao je Igor Pamić, trener Istre 1961. - U prvom dijelu nedostajali su nam samo Jo koji ima tri žuta kartona i neće moći igrati u Splitu te Radonjić koji iza sebe nema niti pet dana priprema. To je i najveći problem koji nas u ovom trenutku muči, jer za Joa znamo da će nam se vratiti u drugom kolu, dok za Radonjića ne znamo kad će se vratiti i da li će se vratiti, a ako se vrati, bit će totalno nespreman. Bez njega nemamo samo problema u zadnjoj liniji i u vezi, nego i u igri prema naprijed, vidjelo se to protiv Domžala.

Ogled protiv vodeće momčadi slovenskog prvenstva potvrdio je da se prijašnje pripremne utakmice teško mogu uzeti kao mjerilo kvalitete, jer kad je nasuprot "zeleno-žutih" stala "ozbiljna" momčad, prilike su se stvarala na kapaljku i njih su uglavnom kreirali oni kojima to nije prvenstvena zadaća, poput Heistera i Tomića, dok je na drugoj strani Dreven, kao i protiv Lokomotive, u nekoliko navrata bio na teškim mukama. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter