Razigrani i rasplesani srebrni pir

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pravi pravcati cjelovečernji spektakl održan je u četvrtak navečer u Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu Pula gdje su plesne skupine pulskog Društva "Naša djeca" proslavile 25. obljetnicu djelovanja. U proteklih 25 godina bilo je tu puno uspjeha, nagrada, priznanja, neki od malih polaznika sada djeluju u plesnim i umjetničkim vodama, drugi su uspješni u drugim poljima djelovanja, a neki vode ovdje svoju djecu, tako da se ta plesna priča nastavlja.

Predstavile se sve skupine

Djeca ovdje uče razne vrste plesa, a mnogi polaznici predstavili su se i solo točkama. Pri DND-u Pula djeluju Plesaoničica pod vodstvom Branke Sironić te Pirueta s voditeljicama Jelenom i Ksenijom Prpić. Predstavile su se sve skupine raznim točkama, gdje nije nedostajalo prigodnih, blagdanskih točaka, a na kraju se pojavio i Djed Mraz.

Bile su tu i gošće pjevačice, malene talentirane sestre Tereza i Ana Mišan, koje su oduševile snažnim glasom i nadahnutom izvedbom. Kao plesne solistice nastupile su Helena Grubešić, Ema Ostović i Zoja Petrović, a točke su imale nazive "Valcer u svijetlo zelenom", "Valcer fantazija", "Ruski ples", "Klompe", "Putujmo u Meksiko", "Razigranost", "Mini pozdrav", "Veselo stupanje", "Čarobna noć Božića", "Lutke" i drugo.

Ovacije publike

Djeca su pokazala što su naučila tijekom proteklih mjeseci, a prepuno kazalište koje ih je ispratilo ovacijama, bilo je najbolja moguća nagrada za njihov rad, trud i predanost, kao i za marljiv rad njihovih voditeljica, zahvaljujući kojima s lakoćom koračaju u svijet pokreta i ritma.

Koreografije su bile maštovite, tako da su plesačice mogle pokazati svu svoju gracioznost, nadarenost, talent, a glazbe poletne, vesele, taman za ispratit još jednu, za njih jubilarnu, godinu na najbolji mogući način. (V. BEGIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter