Razgovor s piscem Amirom Alagićem

Amir Alagić
Amir Alagić

U novom izdanju ciklusa književnih razgovora "Permesso di soggiorno", koji će se održati sutra u 20 sati u Dnevnom boravku Rojca, domaćin Bojan Žižović razgovarat će s pulskim književnikom Amirom Alagićem, autorom romana "Osvetinje" objavljenog prošle godine i predstavljenog na pulskom Sajmu knjige u Istri.

Prema riječima urednika knjige Borisa Becka, "Osvetinje" su Amiru Alagiću prvi roman, što se ne bi reklo po težini teme, staloženosti izlaganja i umijeću pisanja; spletovi Alagićevih rečenica podižu vještinu pripovijedanja na iznimnu razinu, približavajući čitatelje likovima toliko da svaki od njih prerasta roman".

Amir Alagić rođen je 1977. u Banjaluci. Živi u Puli. Objavio zbirku međusobno povezanih priča "Pod istim nebom" (2010) te roman Osvetinje (2016). Scenarist i redatelj je kratkog igranog filma "Poigravanja ili Pokvareni bojler" (2012). Priče i pjesme objavljivao u raznim književnim časopisima i zbornicima, a neke od njih su nagrađene. Novi roman "Stogodišnje djetinjstvo" u finalnim je pripremama za izlazak. (Z. A.


Podijeli: Facebook Twiter